GuidePedia

0

ΤΟ ISIL "ΞΕΜΕΝΕΙ" ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΡΑΚΑ
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Aποδίδουν τα μέγιστα κατά πως φαίνεται oι ρωσικοί βομβαρδισμοί καθώς το "Ισλαμικό Κράτος" αναγκάστηκε να εκδόσει διάταγμα "υποχρεωτικής στράτευσης" στην "πρωτεύουσά" του Ράκκα τη στιγμή που ξεκίνησε η μεγάλη επιχείρηση ανακατάληψης του νότιου Χαλεπίου από τον συριακό Στρατό.

Από τότε που εμφανίστηκε στο προσκήνιο το ISIL είναι η πρώτη φορά που αναγκάζεται να στρατολογήσει καθώς μέχρι σήμερα λειτουργούσε με το σύστημα των εθελοντών. 

Αυτό σημαίνει τρία πράγματα:
Ότι δεν βρίσκονται πλέον διαθέσιμοι μαχητές από τον ντόπιο πληθυσμό για να πολεμήσουν για λογαριασμό των ισλαμιστών.
Ότι δεν καταφθάνουν ή δεν μπορούν να προσεγγίσουν πλέον το εσωτερικό της Συρίας ξένοι εθελοντές που έφταναν κατά χιλιάδες πριν τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στην μαρτυρική χώρα,καθώς η ρωσική Αεροπορία βομβαρδίζει ότι κινείται στους δρόμους από τα τουρκικά και τα ιορδανικά σύνορα, προς τα πεδία των μαχών. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μέχρι την αρχή των ρωσικών βομβαρδισμών είχαν καταφθάσει την Συρία 30.000 εθελοντές από 80 εθνότητες του πλανήτη! Αυτό διεκόπη απότομα και άμεσα από την ρωσική στρατηγική που ακολουθείται από την έναρξη των βομβαρδισμών.

Τέλος, σημαίνει ότι το ISIL έχει πλέον πολλές απώλειες στα μέτωπα των μαχών από έναν αναγεννημένο και επανεξοπλισμένο συριακό Στρατό (ο οποίος έχει ενισχυθεί σφόδρα από χιλιάδες Ιρανούς επιλέκτους και διευθύνεται εν πολλοίς από αρκετούς Ρώσους συμβούλους-στελέχη των ειδικών δυνάμεων) στα κρίσιμα μέτωπα της Παλμύρας,του νοτίου Χαλεπίου και της Ντέιρ Εζόρ, ενώ δέχεται καθημερινά πλήγματα στις δομές διοικήσεώς του.
Την ίδια στιγμή ξεκίνησε η μεγάλη επίθεση του συριακου Στρατού στο νότιο Χαλέπι, στο οποίο είχαν προωθηθεί δυνάμεις του ΙSIL προς μιας εβδομάδας οι οποίες επιδίωξαν να σωθούν από τους βοβμαρδισμούς της ρωικής Αεροπορίας, που κουριολεκτικά τους "λιάνιζε" στην ανοιχτή ύπαιθρο, μέσα στα αστικά συγκροτήματα της πόλης.

Το νότιο Χαλέπι όπως και το ανατολικό ήταν υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της Αλ Νούσρα και άλλων ισλαμιστικών οργανώσεων τις οποίες οι ΗΠΑ αποκαλούν "μετριοπαθή αντιπολίτευση" αν και πρόκειται για το ίδιο σκληρούς ισλαμιστές που το μόνο που τους διαχωρίζει είναι ο άμεσος σπόνσορας (Κατάρ, Σ.Αραβία,Τουρκία κ.λ.π)

Ποιες είναι αυτές οι άλλες δυνάμεις; Είναι ο Συνασπισμός Jaysh al Fateh, το Ισλαμικό Μέτωπο, η Ahrar al-Cham η Ταξιαρχία TAWHID, ο Jaysh al Islam και μια σειρά από άλλες με "υπέροχες" και "ποιητικές" ονομασίες τρομοκρατικές οργανώσεις. Φαίνεται κάποια από αυτές ως "μετριοπαθής";

Πάντως η υποχρεωτική στρατολόγηση θα αποτελέσει πρόβλημα για τους ισλαμιστές καθώς θα δοθούν όπλα σε άνδρες που τους μισούν παράφορα και δνε θα διστάσουν να τους εξοντώσουν  με πρώτη ευκαιρία. Πολλοί από τον ντόπιο πληθυσμό έχασαν δικούς τους ανθρώπους από τους ισλαμιστές.
Το ISIL κατόπιν σφοδρών συγκρούσεων εξόντωσε τους περισσότερους αντίπαλους ισλαμιστές και κατέλαβε θέσεις στο νότιο Χαλέπι.

Στις 10 το πρωΐ ξεκίνησε ο συριακός Στρατός μαζί με δυνάμεις της Χεζμπολάχ και Ιρανούς επιλέκτους αλλά και την μπααθική πολιτοφυλακή (κοσμικοί σουνίτες) την μεγάλης κλίμακας επίθεση στο νότιο Χαλέπι μετά από ένα χρόνο απραξίας στην ύπαιθρο γύρω από τα βουνά Αzzan

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές ήδη έχουν καταληθεί τα πρώτα τέσσερα υψώματα από συμμορίες τζιχαντιστών όπως οι, Τζαμπάτ Αλ Νούσρα, Al-Shamiyah (Levantine Front), Harakat Ahrar Al-Sham, και του λεγόμενου Free Syrian Army (FSA) εξολοθρεύοντας μεγάλο αριθμό τζιχαντιστών.

Κατελήφθησαν οι πόλεις Al-Wadayhi, και Qala’at Al-Najam. Σύμφωνα με αναφορές οι ισλαμιστές αντάρτες πιάστηκαν προ εκπλήξεως,καθώς δεν περίμεναν τόσο σύντομα να έχει "Χτίσει" αυτοπεποίθηση ο συριακός Στρατός και να επιχειρήσει σε βάθος κάτω από το Χαλέπι.

Συντονισμένα με την χερσαία επίθεση η ρωσική Αεροπορία διεξήγαγε έξι επιδρομές.

Ο άμεσος αντικειμενικός σκοπός είναι η κατάληψη των βουνών Azzan και η δημιουργία μεγάλη ζώνης ασφαλείας στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στην μεγάλη πόλη του Χαλεπίου.

Στόχος η εξασφάλιση μια "τανάλιας" απο Βορά και Νότο ώστε να χτυπηθούν από δύο πλευρές οι δυνάμεις των ισλαμιστών της υπαίθρου στο ανατολικό Χαλέπι οι οποίες και ελέγχουν τις ανατολικές συνοικίες της πόλης.

Αν και δημοσιογραφικά το Χαλέπι έχει μεγάλο ενδιαφέρον, στρατηγικά αυτό που μετράει περισσότερο είναι η Ράκκα. Εάν καταληφθεί ή αποκοπεί εντελώς οι εναπομείναντες στο Χαλέπι απλά θα εξοντωθούν ή θα παραδοθούν

Τις επιχειρήσεις στο νότιο Χαλέπι τις κατευθύνει προσωπικά ο Ιρανός στρατηγός και διοικητής των Αλ Κουντς Qassim Suleimani ο οποίος ήρθε από την βάση της Λαττάκειας για να παραολουθήσει την επιχείρηση στα βουνά Azzan.

Ο Ιρανός στρατηγός δνε ταξίδεψε μόνος στο Χαλέπι, αλλά ήρθε με φάλαγγα τεθωρακισμένων οχημάτων τα οποία μετέφεραν Σιίτες Ιρακινούς οι οποίοι έχουν επιφορτισθεί με την πραγματοποίηση επιδρομών στα μετόπισθεν των ισλαιστών στην ύπαιθρο του Χαλεπίου.

Ο στρατηγός συνεργάζεται άμεσα με τους Ρώσους συμβούλους με τους οποίους σχεδιάζουν από κοινού τις επιχειρήσεις.

Φέρεται ότι μαζί του στην Συρία βρίσκονται και άλλα έξι πολύ υψηλόβαθμα στελέχη της ιρανικής Επαναστατικής Φρουράς

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top