GuidePedia

0

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ

Παράλληλα με τις πρωτοφανείς στρατιωτικές προετοιμασίες για τον εγκαινιασμό της «μητέρας όλων των μαχών» στο Χαλέπι, ο συριακός στρατός αποδίδει τα μέγιστα στις «εν τη ερήμω» επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που ξεκίνησαν ταυτόχρονα σε αγροτικές περιοχές της Χάμα, Λατάκειας, Ιντλίμπ, Χαλεπίου και ανατολικά της Δαμασκού, μέχρι το νότιο μέτωπο.

Δημοσιεύματα αναφέρονται στα γεγονότα των »πολύ σημαντικών » μελλοντικών δράσεων στη Συρία αποκαλύπτοντας ότι το Ιράν επέτρεψε πρόσφατα την ανάπτυξη της κινεζικής στρατιωτικής μηχανής στο έδαφός του, ώστε να είναι έτοιμη για άμεση επέμβαση στη Συρία – κατά την έναρξη του σήματος μηδέν » (Foreign Policy).

»Η Εξωτερική Πολιτική των ΗΠΑ στο συριακό λαμβάνει υπόψιν ότι ρωσικές και ιρανικές δυνάμεις θα ανταποκριθουν άμεσα αν υπάρξει παραβίαση στον αγώνα τους κατά του Ισλαμικού Κράτους και άλλων ένοπλων ομάδων. Οι σύμμαχοι της Δαμασκού, θα επιδειξουν ετοιμότητα , για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με περιφερειακά κράτη τα οποία συμμαχούν με αυτές τις οργανώσεις. «Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες επισημαίνουν ότι η «μητέρα όλων των μαχών» στο Χαλέπι θα υπερβαίνει καθε τακτική «σοκ» ,ακόμα και την άμεση και αιφνιδιαστική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

Στο « BBC » , ένας Σαουδάραβας αξιωματούχος που δεν αποκάλυψε το όνομά του, ανέφερε ότι η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία παρέχουν σύγχρονα όπλα « μεγάλης ισχύος » – συμπεριλαμβανομένων αντιαρματικών – στους μαχητές του «Στρατού Κατακτησης » , « FSA » και « Nότιου Μετώπου», χωρίς να αρνείται την ένταξη αντιαεροπορικών πυραύλων στην όλη υποστήριξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που στη συνέχεια επιβεβαίωσε το ρωσικό «Σπούτνικ», η Τουρκική Κατασκοπεία άρχισε να επιστρατεύει αξιοσημείωτα στελέχη για τον «Στρατό των Μουτζαχεντίν» -επανδρωμένο με επίλεκτους Τσετσένους και Καυκάσιους οι οποίοι αναλαμβάνουν τον σημαντικό ρόλο της ηγεσίας στον τομέα των μεγάλης κλίμακας μαχών που αναμένονται στο Χαλέπι.Η απόφαση του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για κορύφωση των χτυπημάτων επί του εδάφους στο Idlib και στην ύπαιθρο της Λατάκειας, έχει τη δική της σημασία καθώς εκεί έχουν καταφύγει οι »μαχητές » απο Τσετσενία και Καύκασο αποτελώντας τον άμεσο στόχο της ρωσικής στρατηγικής στη Συρία .Οπως αποκάλυψε ένας πρώην αξιωματικός της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών, με βάση εκθέσεις που περιέγραψε ως «τεκμηριωμένες», ο « Στρατός των Μουτζαχεντίν » επλήγη αποφασιστικά από τα χτυπήματα των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. Από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Συρία, οι Ρώσοι επικεντρώθηκαν σε στόχους που κατανέμονται μεταξύ Idlib, Λατάκειας και Χαλεπίου που αποτελούν ένα προπύργιο των τρομοκρατών της Τσετσενίας και του Καυκάσου.Ο ιδιος παράγοντας, σημείωσε ότι « το μεγαλύτερο μερίδιο » των ρωσικών βομβαρδισμών κατέβαλε τους ηγέτες της »οργάωσης του Καυκάσου « , αφού εξάλειψε τους σημαντίκοτερους από αυτός όπως τον δεύτερον την τάξη. Συνέθλιψαν επίσης, όλες τις θυγατρικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο Idlib, και υποστηρίζονται από την τουρκική ηγεσία και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες στο μέτωπο.

Οι ρωσικές αεροπορικές δραστηριότητες αντλούν σημαντικές πληροφορίες απο την Συριακή πλευρά και μέσω της Αίθουσας Συντονισμού Επιχειρήσεων στη Βαγδάτη και ειδικότερα, στον εντοπισμό θέσεων αυτών των οργανώσεων, αλλά και απο μια συριακή λίστα με τους πιο εξέχοντες ηγέτες και τους βοηθούς τους.Ο Ρώσος « Τσάρος » σύμφωνα με πληροφορίες της Βαγδατης έδωσε αυστηρές εντολές να καταρριφθούν τα τουρκικά μαχητικά που θα διεισδύσουν στον εναέριο χώρο της Συρίας, απαντώντας σε επίσημη απόφαση της Τουρκίας για «ανάγκη» να διασχίσουν τα τουρκικά μαχητικά τον δεσμευμένο εναέριο χώρο επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κρατους.

Το «Foreign Policy» επεσήμανε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν τώρα στην κατοχή τους πληροφορίες που δείχνουν ότι τα μαχητικά «Sukhoi» διαθέτουν ένα « ηλεκτρονικό δίκτυο που καλύπτει όλη τη Συρια. Μπορούν να παραλύσουν την ικανότητα της αποτελεσματικότητας των πυραύλων εδάφους-αέρος που έχουν στην κατοχή τους ένοπλες ομάδες.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό ειναι όσα μεταφέρθησαν σε δυτικός διπλωμάτη στη Μόσχα, από ανώτερο σύμβουλο στο Κρεμλίνο, για Αιγυπτιακή αποστολή στρατευμάτων προς υποστήριξη του συριακού στρατού. » Η συνεργασία σε θέματα ασφάλειας μεταξύ της Αιγύπτου και της Συρίας είναι εντυπωσιακή και σημαντική. Η υποστήριξη της Αιγύπτου στη Συρία, επιστέφθηκε με την αποστολή εκτοξευτών πυραύλων για την ενίσχυση της Συρίας στις στρατιωτικές δυνατότητες .Η Συρία έχει βοηθήσει τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας για τον εντοπισμό τρομοκρατών της οργάνωσης Αλ Κουντς, που έχουν βάλει στο στόχαστρο τις αιγυπτιακές δυνάμεις στις σκληρές επιθέσεις στο Σινά . Μετά από επίθεση τους τον Ιούλιο όπου σκοτώθηκαν 60 στρατιώτες, απεστάλη απο τις συριακές υπηρεσίες στην αιγυπτιακή στρατιωτική ηγεσία, κατάλογος των τρομοκρατικών στοιχείων της οργάνωσης.Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Συρίας παρείχαν στους Αιγύπτιους ομολόγους τους, πληροφοριες για τις κινήσεις των τρομοκρατών της Αλ Κουντς.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top