GuidePedia

0
Αφού η Άγκυρα βλέπει ότι μπορεί σύντομα ο Συριακός στρατός και οι σύμμαχοί της –Χεζμπολλάχ και Ιρανοί- με τη βοήθεια των ρωσικών βομβαρδισμών, να εκκαθαρίσουν τη βορειοδυτική Συρία από τους τζιχαντιστές της Αλ-Νούσρα και των άλλων παραρτημάτων της Αλ-Κάιντα, φθάνοντας ως τα τουρκο-συριακά σύνορα, αλλάζει τροπάριο. Αρχίζει να ζητά από τη Μόσχα να συμμετάσχει και η Τουρκία στις επιχειρήσεις εναντίον της Αλ-Νούσρα. Παράλληλα φοβάται ότι θα πολλαπλασιάζονται τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι χωρίς αμφιβολία αυτή ενίσχυσε τους τζιχαντιστές της Αλ-Νούσρα και των άλλων ισλαμικών οργανώσεων, και αγωνιά να προλάβει τις εξελίξεις. Είναι χαρακτηριστικό το κείμενο που δημοσιεύθηκε σήμερα…
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έκανε αναφορά σε ανεπίσημη πρόταση της Τουρκίας για συντονισμό της δράσης για την εξάλειψη των μαχητών της «Dzhabhat en Nusra» στις συριακές επαρχίες της Λατάκειας και Idlib.

Του Safar Dzhulani
ΠΗΓΗ: http://rusvesna.su/
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Σωτήρης Δημόπουλος
Προφανώς η Άγκυρα, εμφανίζεται ανήσυχη με τα διαθέσιμα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την εκπαίδευση τρομοκρατών στο στρατόπεδο προσφύγων στα σύνορα, κοντά στην πόλη της Reyhanli, και την προμήθεια όπλων σε αντάρτες. Έτσι αποφάσισε να διαδραματίσει ενεργό ρόλο πριν δεχθεί επίσημες κατηγορίες από τη διεθνή κοινότητα για υποστήριξη της τρομοκρατίας.
Την ίδια στιγμή η δράση του Συριακού Αραβικού Στρατού και της ρωσικής αεροπορίας έχει οδηγήσει τους ξένους μισθοφόρους και τους ηγέτες των μαχητών να διαφεύγουν από τη Συρία προς την Τουρκία, ελπίζοντας ότι θα περιμένουν κάποιο διάστημα, θα επουλώσουν τις πληγές τους και θα επιστρέψουν, όπως αποδεικνύεται και από τις καταγραφές συνομιλιών μεταξύ μαχητών που έχει κάνει η συριακή υπηρεσία πληροφοριών.

Όπως δείχνουν, όμως, τα πράγματα δεν επιθυμούν όλοι τους να πάνε πίσω, κάτω από τις αεροπορικές επιδρομές. Η πλειοψηφία τους έχει αποφασίσει να δημιουργήσει χαλιφάτο στο έδαφος της Τουρκίας, βυθίζοντας και αυτή την περιοχή στο χάος.
Αυτό αποδεικνύεται από τη στυγνή τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στις 10 Οκτωβρίου στην τουρκική πρωτεύουσα, στη διάρκεια μιας διαδήλωσης που πραγματοποιείτο υπέρ «της εργασίας, της ειρήνης, της δημοκρατίας» και εναντίον του τουρκικού-κουρδικού συγκρούσεις, και όπου σκοτώθηκαν 106 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 500.
Πρόσφατα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ενίσχυση των συνόρων με τη Συρία, τη δημιουργία ναρκοπεδίων, και την κατασκευή επιπλέον οχυρώσεων.

Ίσως κάποια μέλη της τουρκικής κυβέρνησης να αφυπνίστηκαν, και να κατανόησαν ότι το φλερτ με τους τρομοκράτες καταλήγει σε τρομοκρατικές ενέργειες μέσα στο σπίτι του, και στο θάνατο αθώων ανθρώπων.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top