GuidePedia

0

Η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK), σε ανακοίνωση της Προεδρίας του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, αναφέρεται στη διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα που σκότωσε τουλάχιστον 120 ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό περισσότερων από 100.

Η KCK υπογραμμίζει ότι η ενίσχυση του δημοκρατικού αγώνα είναι ο μόνος δρόμος για να εξαλειφθεί η νοοτροπία και οι πολιτικές που προκάλεσαν αυτή τη σφαγή και τη σύγκρουση στη χώρα, και κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, τους ανθρώπους της Τουρκίας και τον κουρδικό λαό να διαδηλώσουν για το μακελειό στην Άγκυρα και τους αυτουργούς της επίθεσης.

Υπενθυμίζοντας ότι η σφαγή στην Άγκυρα είναι η τρίτη μαζική δολοφονία από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, μετά τα πολύνεκρα χτυπήματα στο Άμεντ (Ντιγιάρμπακιρ) και στο Σουρούτς, η KCK λέει ότι η σφαγή στην Άγκυρα είναι η μεγαλύτερη που διαπράχθηκε μέχρι στιγμής σε συνέχεια των τουρκικών πολεμικών επιχειρήσεων στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές πόλεις Τσίζρε, Φαρκίν, Νίσιβη, Σιρνάκ και αλλού τους τελευταίους μήνες.

Υπενθυμίζουμε ότι σε όλες αυτές τις πόλεις το τουρκικό κράτος εισέβαλε ως δύναμη κατοχής, με τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς, αστυνομικούς και στρατιώτες, κήρυξε «απαγόρευση κυκλοφορίας» και άρχισε να μακελεύει αμάχους, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους μεταξύ των οποίων πολλά γυναικόπαιδα.

Η KCK εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των νεκρών, στις δημοκρατικές δυνάμεις και στους λαούς και εύχεται τη γρήγορη ανάρρωση όλων των τραυματιών.

Η KCK καταγγέλλει ότι η τουρκική κυβέρνηση του ισλαμιστικού κόμματος AKP είναι υπεύθυνη για τη σφαγή, αφού η νοοτροπία του ισλαμιστικού AKP και οι πολιτικές που ακολουθεί τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό έφεραν την Τουρκία σε αυτό το σημείο.

Σημειώνει ότι το ισλαμιστικό AKP δεν μπορεί να «καθαρίσει τον εαυτό του» από τη σφαγή κατηγορώντας άλλες οργανώσεις ως υπεύθυνες.

Το ισλαμιστικό κόμμα της Τουρκίας, δηλαδή το κόμμα των Ερντογάν – Νταβούτογλου, έχει συμμαχήσει με το Ισλαμικό Κράτος και άλλες παρόμοιες οργανώσεις -αναφέρει η KCK- σε κοινούς επιδιωκόμενους στόχους.

«Ισχυρισμοί ότι αυτές οι σφαγές έγιναν από το Ισλαμικό Κράτος ή άλλες οργανώσεις σημαίνουν ότι αγνοείται η νοοτροπία του AKP, οι πολιτικές και οι πρακτικές του, και διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Το γεγονός ότι αυτές οι σφαγές είχαν στόχο τους κοινωνικούς κύκλους τους ίδιους που έχει το AKP ως στόχους, επίσης αποκαλύπτουν ποιος βρίσκεται πίσω από αυτές. Χρησιμοποιώντας τα ονόματα κάποιων άλλων οργανώσεων ως μάσκα, η κυβέρνηση του AKP θέλει να εξοντώσει όλους τους αντιπολιτευόμενους κύκλους, τον έναν πίσω από τον άλλον».

Σημειώνοντας τον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα του AKP και την έλλειψη σεβασμού από την πλευρά του ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών, η KCK τονίζει ότι το AKP θα χρησιμοποιήσει κάθε μέθοδο και πρακτική για να μη χάσει την εξουσία.

«Αυτή η σφαγή πρέπει να γίνει αντιληπτή ως μια συνωμοσία που σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση του AKP για να παραμείνει στην εξουσία, παρόμοια με τη σφαγή που έγινε πριν τις εκλογές της 7ης Ιουνίου όταν έβλεπε ότι θα έχανε τις εκλογές», αναφέρει η KCK.

Σύμφωνα με τη KCK, αυτή η σφαγή ακόμα αποκάλυψε ότι η ισλαμιστική κυβέρνηση του AKP επιθυμεί να κάνει εκλογές μέσα σε ένα κλίμα σύγκρουσης, κατηγορώντας ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η KCK κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, τους λαούς της Τουρκίας και τον κουρδικό λαό, να διαδηλώσουν παντού διαμαρτυρόμενοι για τη σφαγή στην Άγκυρα και ενάντια στους ηθικούς αυτουργούς της, λέγοντας ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να λύσει κανένα από τα εσωτερικά της προβλήματα και να πετύχει την ειρήνη όσο βρίσκεται στην εξουσία το AKP. Η χώρα μπορεί να αποτρέψει τέτοιες σφαγές και συγκρούσεις και να εγκαθιδρύσει μια μακροχρόνια ειρήνη και σταθερότητα μόνο εάν φύγει από την εξουσία το ισλαμιστικό κόμμα και εκλεγεί μια δημοκρατική κυβέρνηση. Για αυτό και όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν και να αγωνιστούν από κοινού για τη δημοκρατία. Ήρθε η ώρα οι ηθικοί αυτουργοί των σφαγών να απολογηθούν, να ξεφορτωθούμε το AKP από την κυβέρνηση και να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική Τουρκία».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top