GuidePedia

0

Για πρώτη φορά, ρωσικοί βομβαρδισμοί διεξήχθησαν από αντιτορπιλικά του στόλου της Κασπίας Θάλασσας. Τέσσερις από αυτά εκτόξευσαν 26 πυραύλους Κρουζ εναντίον 11 στόχων του ΙΚ στη Συρία, τους οποίους κατέστρεψαν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τη Μόσχα.

Σύμφωνα με τον χάρτη αυτόν, το Γαλλικό Πρακτορείο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι πύραυλοι έπληξαν την περιοχή αλ-Μπαμπ στην επαρχία του Χαλεπίου, που τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ, ενώ άλλοι κατευθύνθηκαν προς την πλευρά του Χαλεπίου που ελέγχουν οι αντάρτες.



Γραφική αναπαράσταση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας δείχνει τους πυραύλους να εκτοξεύονται από την Κασπία Θάλασσα, από απόσταση 1.500 χλμ. και να πετούν πάνω από Ιράν και το Ιράκ πριν πλήξουν τον στόχο τους στη Συρία.



Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί ήταν "σφοδρότεροι απ 'ότι συνήθως". "Για πρώτη φορά, συνοδεύονταν από μάχες στο έδαφος μεταξύ των καθεστωτικών δυνάμεων και των ανταρτών", δήλωσε ο διευθυντής του Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Η μκο δίνει έναν απολογισμό έξι νεκρών στο Μάαρετ αλ-Νούμαν της επαρχίας Ιντλίμπ, σε "πολλές αεροπορικές επιδρομές, κατά τα φαινόμενα ρωσικές".

Οι σύροι αντάρτες και οι υποστηρικτές τους στο εξωτερικό κατηγορούν τη Μόσχα ότι στοχεύει κυρίως εναντίον άλλων οργανώσεων παρά εναντίον του ΙΚ μάλλον για να υπερασπιστεί το καθεστώς παρά για να καταπολεμήσει τους τζιχαντιστές.
Με αυτή την αφορμή, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο ομόλογός του της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε μια "ενδιαφέρουσα" ιδέα, "να ενωθούν οι προσπάθειες" του τακτικού συριακού στρατού και του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της μεγαλύτερης ένοπλης μετριοπαθούς οργάνωσης της αντιπολίτευσης, ενάντια στον "κοινό εχθρό", το ΙΚ.

Αλλά το Παρίσι διέψευσε αμέσως, αναφέροντας ότι ο Ολάντ "μίλησε για την αναγκαιότητα της παρουσίας της συριακής αντιπολίτευσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", και όχι για μια τέτοια συμμαχία. Επιπλέον, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους ζήτησε να αναληφθεί δράση ώστε να "αποτραπεί ένας ολοκληρωτικός πόλεμος" στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Η Ρωσία δήλωσε έτοιμη χθες να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό ώστε να συντονιστεί η καταπολέμηση του ΙΚ και να καταβληθεί προσπάθεια για εξεύρεση πολιτικής λύσης στη σύγκρουση.
Ο πόλεμος στη Συρία από τον Μάρτιο 2011 μετρά ήδη περισσότερους από 240.000 νεκρούς και ανάγκασε εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκαλώντας σοβαρή ανθρωπιστική και μεταναστευτική κρίση.
Σύμφωνα με τη μκο Oxfam, οι διεθνείς προσπάθειες που καταβάλλονται για παροχή βοήθειας στους Σύρους αποδείχθηκαν "εντελώς ανεπαρκείς".

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top