GuidePedia

0

Υποκύψτε όλοι στις απαιτήσεις μας και αναγνωρίστε τους Κούρδους της Συρίας ως τρομοκράτες ζητά το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, συνδέοντας το PYD των Κούρδων της Συρίας με τους ΡΚΚ.
«Θα πρέπει να καταγραφεί η προέκταση της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης (το PKK κατά τους Τούρκους) στη Συρία, ως τρομοκρατική οργάνωση, στο διεθνές πεδίο», αναφέρει η ανακοίνωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Ερντογάν.
Η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας είναι η τελευταία πριν τις επερχόμενες εκλογές την πρώτη μέρα του Νοέμβρη που θα κρίνουν πολλά για το μέλλον της χώρας του Ερντογάν. Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν επίσης, η ρωσική και ιρανική εμπλοκή στη Συρία, καθώς επίσης και οι παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά αεροσκάφη.

Η ανακοίνωση έρχεται μερικές ώρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη Άσαντ στη Μόσχα και το τηλεφώνημα του Ρώσου προέδρου Πούτιν στον Ερντογάν, που ακολούθησε, το οποίο έχει αναζωπυρώσει τη φημολογία για παρασκηνιακές διεργασίες, τη στιγμή μάλιστα που η Άγκυρα δείχνει να υποχωρεί και να αποδέχεται την παραμονή του Άσαντ για ένα μεταβατικό διάστημα.

Στην τηλεφωνική τους συνομιλία ο Ερντογάν βέβαια επέμεινε, ότι πρέπει να εξουδετερωθούν όλες οι «τρομοκρατικές οργανώσεις» και προσπάθησε να πείσει τον Πούτιν, ότι PYD και ΡKK είναι επί της ουσίας, ένα και τω αυτώ…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top