GuidePedia

0

 "Στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας οι διακινητές κάνουν ότι θέλουν"

Να επιβάλλει την γερμανική κυριαρχία και έλεγχο στο Αιγαίο επιδιώκει η Α.Μέρκελ με πρόσχημα την κατά κύματα εισβολή από την Τουρκία χιλιάδων προσφύγων-λαθρομεταναστών συνεπικουρούμενη και από τις τεράστιες ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που αδυνατεί να προστατέψει τα ελληνικά σύνορα.>
Μάλιστα ανφέρει ότι "Ελλάδα και Τουρκία θα πρέπει να συνεργαστούν καλύτερα" δηλαδή θέλει το "μοίρασμα" του Αιγαίου με την Τουρκία. Σε όλα αυτά η ελληνική κυβέρνηση μένει ένας απλός θεατής.
Για την προσφυγική κρίση (στην οποία έχει ρόλο και η Γερμανία καθώς και αυτή υποστήριξε τους τζιχαντιστές επί σειρά ετών στην Συρία ως υποτιθέμενους "μαχητές της ελευθερίας") μίλησε η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της στην «Bild»
«Στο Αιγαίο, στα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι διακινητές κάνουν ό,τι θέλουν», μας δείχνει με το δάχτυλο η Γερμανίδα καγκελάριος.
«Εκεί θα πρέπει να ενισχύσουμε την υπηρεσία προστασίας των συνόρων της ΕΕ, τη Frontex, και να βοηθήσουμε τους Έλληνες και τους Τούρκους να συνεργαστούν καλύτερα. Ακόμη η κατασκευή μεγάλων κέντρων υποδοχής, των λεγόμενων hotspots, στην Ελλάδα και την Ιταλία μπορεί να βάλει σε τάξη την κατάσταση», υπογράμμισε η Μέρκελ.
 «Στη Λιβύη δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή αποτελεσματικό κράτος, εκεί οι συμμορίες των διακινητών δρουν πολύ εύκολα. Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε να δημιουργηθούν και πάλι κρατικοί θεσμοί (στη Λιβύη) με τους οποίους θα μπορέσουμε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τους διακινητές», συνέχισε να σχολιάζει. 
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ παραμένει πεπεισμένη ότι η ανοικτή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνησή της απέναντι στους πρόσφυγες που φτάνουν κατά χιλιάδες στη χώρα είναι σωστή, απορρίπτοντας τις επικρίσεις και επισημαίνοντας ότι δεν την ενδιαφέρει η πτώση της δημοτικότητάς της.
«Κατά τη γνώμη μου αυτό που αποτελεί μέρος της θεμελιώδους ανθρωπιάς της χώρας μας είναι το να δεχόμαστε τους πρόσφυγες φιλικά, όπως οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο», τόνισε η Μέρκελ.
Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι η προσφυγική κρίση μπορεί να επιλυθεί μόνο σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους του Βερολίνου. «Γίνεται μόνο με την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Ολόκληρη η Ευρώπη πρέπει να συμβάλει στην ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και παράλληλα να μοιράσει δίκαια τους πρόσφυγες μεταξύ των κρατών μελών. Όμως πρέπει να υπάρξει αντιμετώπιση του θέματος και πέρα από την Ευρώπη. Οι αιτίες της μετανάστευσης μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με συνολική προσπάθεια», επεσήμανε η Μέρκελ.
Παρόλα αυτά η ίδια σημείωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα φιλοξενήσει πρόσφυγες στο σπίτι της. «Έχω μεγάλο σεβασμό προς τους ανθρώπους που το κάνουν, όμως δεν μπορώ να φανταστώ κάτι τέτοιο», είπε στη Bild.
Όταν ρωτήθηκε για την πτώση της δημοτικότητάς της, βάσει των τελευταίων δημοσκοπήσεων, η Μέρκελ υπογράμμισε ότι «οι δημοσκοπήσεις δεν είναι το μέτρο μου (…) Μέτρο μου είναι το καθήκον που έχω ως καγκελάριος: να λύνω προβλήματα και σε αυτό αφοσιώνομαι πλήρως και ολοκληρωτικά. Κάθε χρονιά στην καγκελαρία έχει τις δικές της απαιτήσεις».
Η Γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε μάλιστα την ιδέα να κλείσουν τα σύνορα της χώρας, κάτι που επιθυμεί η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) το αδελφό κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στη Βαυαρία, το οποίο εδώ και καιρό επιτίθεται στη Μέρκελ για τη μεταναστευτική της πολιτική.
«Καθήκον μου ως καγκελάριος δεν είναι να διασπείρω ανησυχία όλη την ημέρα, αλλά να εργάζομαι (…) για να βρίσκω λύσεις στα προβλήματα και να καθησυχάζω τις ανησυχίες», υπογράμμισε.
Εκτίμησε μάλιστα ότι εξακολουθεί να χαίρει της υποστήριξης από το κόμμα της. «Είμαι απολύτως πεπεισμένη. Το γεγονός ότι υπάρχουν μέλη του CDU που ανησυχούν δεν με εκπλήσσει. Είμαστε ένα μεγάλο κόμμα στο οποίο υπάρχουν πολλά ρεύματα: φιλελεύθεροι, χριστιανοκοινωνιστές και συντηρητικοί», είπε η Μέρκελ στη Bild.
«Ως επικεφαλής του κόμματος είναι καθήκον μου να φέρνω κοντά όλα τα ρεύματα. Πρέπει να δέχομαι την κριτική, διότι όπως οι επιτυχίες παρουσιάζονται ως δικές μου παρόλο που γι’ αυτές έχουν εργαστεί πολλοί άνθρωποι, έτσι και τα άλυτα προβλήματα παρουσιάζονται ως δικά μου», εξήγησε η Μέρκελ.
Εξάλλου η καγκελάριος ζήτησε για μια ακόμη φορά από την Ευρώπη να επιδείξει αλληλεγγύη και δεσμεύθηκε να επιταχύνει την κατασκευή καταλυμάτων ώστε να βελτιωθεί η υποδοχή των προσφύγων στη Γερμανία. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να επιταχύνει τις απελάσεις όσων μεταναστών δεν έχουν «καμία προοπτική να μπορούν να μείνουν» στη Γερμανία.
Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των αιτούντων άσυλο στη Γερμανία είναι μουσουλμάνοι, η Μέρκελ δήλωσε ότι η χώρα δεν απειλείται από το ισλάμ. «Στη Γερμανία είναι και θα παραμείνει συνταγματικά κατοχυρωμένη η σοσιαλιστική οικονομία της αγοράς, η ελευθερία της έκφρασης και της θρησκείας», υπογράμμισε.
Η καγκελάριος δεν δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει ότι μαζεύοντας στην Ευρώπη κρυμμένους σουνίτες εξτρεμιστές,και το να δούμε κάποτε σκηνές Συρίας σε ευρωπαϊκές χώρες δεν θα είναι καθόλου άπίθανο.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top