GuidePedia

0

Ακριβώς όπως ήταν αναμενόμενο εξελίσσονται τα γεγονότα στην Τουρκία. Πέραν των διαδηλώσεων, που λογικά, πραγματοποιούνται, αλλά θα τύχουν εκμετάλλευσης από το ισλαμοφασιστικό καθεστώς Ερντογάν, ο Αχμέτ Νταβούτογλου έσπευσε να προκαταλάβει άπαντες.
Πέραν του τριήμερου πένθους, ο Νταβούτογλου δήλωσε πως «οι οργανώσεις που έχουν τη δυνατότητα εκτέλεσης ενός τέτοιου κτυπήματος, είναι προφανείς». Και φυσικά, κατά τον Νταβούτογλου, οι οργανώσεις αυτές είναι το Ισλαμικό Κράτος, το ΡΚΚ και δύο αριστερές οργανώσεις, το DHKP-C και το Μαρξιστικό Λενινιστικό ΚΚ, το MLKP.
Και μόνο η αναφορά αυτή του Νταβούτογλου φανερώνει ξεκάθαρα πως το καθεστώς, αν δεν είναι άμεσα εμπλεκόμενο στη δολοφονική επίθεση, που είναι και μια εκδοχή την οποία δεν μπορείς εύκολα να προσπεράσεις στην περίπτωση μιας εθισμένης σχεδόν στις προβοκάτσιες Τουρκίας, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Έτσι, στην πρώτη περίπτωση, η Τουρκία εμφανίζεται θύμα έναντι του ΙΚ, το οποίο η ίδια, βέβαια, εξέθρεψε, ενώπιον της διεθνούς κοινότητας. Αυτό βολεύει μια χαρά, αφού το βέλτιστο σενάριο αυτή τη χρονική συγκυρία θα ήταν να κάνουν την εμφάνισή τους δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Τουρκία, καθώς καλός ο μύθος του αήττητου και πανίσχυρου τουρκικού Στρατού, όχι όμως με αντίπαλο τη γνωστής… ψυχοσύνθεσης «αρκούδα».
Στην περίπτωση του ΡΚΚ, τα πράγματα είναι πιο καθαρά, καθώς ο Ερντογάν θέλει την συνέχιση του πολέμου, θέλει αίμα, μέχρι τουλάχιστον τις εκλογές, με στόχο τη συσπείρωση γύρω από το AKP του μέσου Τούρκου, ώστε να ανακτήσει την πλειοψηφία που θα του επιτρέψει να ελέγξει απόλυτα τη χώρα και να αλλάξει το πολιτικό σύστημα, από «προεδρευόμενη» σε «προεδρική» Δημοκρατία. Μετά ίσως θυμηθεί ξανά τη χρησιμότητα των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Κούρδους, αν δεν είναι πλέον πολύ αργά.
Όσον αφορά τα δύο κομμουνιστικά κόμματα-οργανώσεις, οι δηλώσεις Νταβούτογλου αποτελούν μιας πρώτης τάξεως δικαιολογία για να επέμβει ο καθεστωτικός κρατικός μηχανισμός και να τις συντρίψει, ενώ αποτελούν και έναν συνήθη εύκολο στόχο όπου μπορεί κανείς να προσάψει τα πάντα.
Επίσης, ο Νταβούτογλου επέμεινε στην άποψη, ότι την επίθεση πραγματοποίησαν βομβιστές αυτοκτονίας, χωρίς να προσφέρει κάποιο νέο στοιχείο πάντως. Για το τουρκικό καθεστώς η βομβιστική επίθεση είναι ίσως το τελευταίο χαρτί του. Πιθανόν πρόκειται για το τελευταίο και μεγαλύτερο ρίσκο του Ερντογάν, για να επιτύχει τους πολιτικούς του σκοπούς, με κάθε κόστος.

Μέρος της πρακτικής αυτής είναι και η απαγόρευση μετάδοσης εικόνων της μαζικής αυτής δολοφονίας, λες και οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, θα σταματήσουν να μεταδίδονται επειδή έτσι το θέλησε το καθεστώς Ερντογάν. Άρα, η στόχευση είναι εσωτερική… Τα μέσα ενημέρωσης που δεν θα συμμορφωθούν, προειδοποιήθηκαν ήδη, ότι θα έχουν να αντιμετωπίσουν ένα «πλήρες μπλακ άουτ».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top