GuidePedia

0

Δορυφορικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες δυο μέρες δείχνουν 28 ρωσικά αεροσκάφη στην αεροπορική βάση al-Assad στη Λατάκια, στη δυτική Συρία.

Ενώ οι δορυφορικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν μας έδωσαν αρκετές λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό των ρώσων στη Συρία προφανώς δεν βοηθησαν να απαντήσουν σε ενα βασικό ερώτημα: πώς κατάφεραν 28 μαχητικά αεροσκάφη να φτάσουν στη Συρία απαρατήρητα;


Σύμφωνα με μια πηγή (που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της), τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν στη Λατάκια κατα πάσα πιθανότητα πετώντας πολύ κοντά σε μεταγωγικα αεροσκάφη τα οποία εντοπίστηκαν να πηγαινοέρχονται στη Συρία απο το Flightradar24.com, κάτι που προτείνουν διάφοροι αναλυτές.

Κάποιοι πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της πτήσης τους, κάποια αν όχι όλα τα αεροσκάφη του σχηματισμού (ο σχηματισμός συμπεριλάμβανε ενα μεταγωγικό αεροσκάφος και τέσσερα μαχητικά), πιθανόν να έκαναν μια στάση στο Ιράν πριν εκπληρώσουν το τελευταίο σκέλος της διαδρομής προς τη Λατάκια. Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει επίσης γιατί κάποιοι παρατήρησαν μερικά Il-76s (που εχουν την δυνατότητα να να πετάξουν από τη Ρωσία στην Λατάκια ασταμάτητα) να σταματάνε στο Χαμαντάν στις 18 - 19 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν αρχίσουν να εμφανίζοντα τα Sukhois στη βάση στη Λατάκια.

Επίσης ενδιαφέρουσα είναι η δραστηριότητα αρκετών ισραηλινών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένου ενός G550 "Nachshon Aitam,”ένα είδος μίνι-AWACS εξοπλισμένό με 2 κεραίες L-band, και στις δύο πλευρές της ατράκτου, και 2 κεραίες S-band, στη μύτη και στην ουρά του αεροσκάφους.
Το G550, το λεγόμενο CAEW (Conformal Airborne Early Warning), ηταν σε αποστολή πάνω από την ανατολική Μεσόγειο στα ανοικτά του Λιβάνου στις 20 Σεπτεμβρίου (όπως φαίνεται στο Flightradar24.com ...). Τυχαίο;

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top