GuidePedia

0

Η στρατιωτική εμπλοκή της Ρωσίας στη Συρία κλιμακώθηκε και αυτή η κλιμάκωση αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στις δορυφορικές φωτογραφίες από την αεροπορική βάση Bassel Al Assad στη Συρία.Το Stratfor συνεργαζόμενο με τους αναλυτές εικόνων προχώρησε ακόμη περισσότερο και “ακτινογραφούν” τις ρωσικές αεροπορικές -κι όχι μόνο- δυνάμεις που έχουν μετασταθεμεύσει στη Συρία.

Οι εικόνες υψηλής ανάλυσης δείχνουν ξεκάθαρα οτι οι δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε μια αμυντική στάση, διασκορπισμένες σε ολόκληρη την αεροπορική βάση. Οι ειδικοί της εταιρείας AllSource που ανέλαβαν την ανάλυση ήταν σε θέση να εντοπίσουν επτά άρματα μάχης, πιθανότατα ρωσικά Τ-90.  Ένας μεγάλος αριθμός οχημάτων βρίσκονται κοντά σε προκατασκευασμένες οικιστικές μονάδες .



Υπάρχουν BTR-80 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, που πιθανότατα συνοδεύονται από τις μονάδες πεζικού που επίσης είναι διασκορπισμένες σε αμυντικές θέσεις.

Πολλά αεροσκάφη διαφορετικών τύπων έχουν επίσης εντοπιστεί, κατά μήκος του κεντρικού διαδρόμου και κρύβονται από δίχτυα παραλλαγής.
Μεταξύ των αερισκαφών και Su-30 πολλαπλού ρόλου μαχητικά.Επίσης υπάρχουν συστήματα αεράμυνας.



Οι εικόνες δείχνουν ότι και ελικόπτερα έχουν αναπτυχθεί στη βορειοανατολική γωνία του διαδρόμου. Οι αναλυτές εικόνων εντόπισαν τουλάχιστον 12 Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα , όλα καλυμμένα με δίχτυ καμουφλάζ.



πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top