GuidePedia

0

«Εορτή της θυσίας» των μουσουλμάνων γαρ, και όλος ο καλός κόσμος βρέθηκε στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για να υποβάλει τα σέβη του στον πρόξενο και μέσω αυτού στην Άγκυρα.
Φυσικά στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ, αλλά και οι νεοκλεγέντες μουσουλμάνοι βουλευτές Ιλχάν Αχμέτ, από το Ποτάμι και Μουσταφά Μουσταφά, Αϊχάν Καραγιουσούφ και Χουσεϊν Ζεϊμπέκ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Φυσικά, θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς, ότι η συμμετοχή σε μια θρησκευτική εκδήλωση δεν έχει τίποτα το κακό. Δεν θα διαφωνήσουμε. Απλώς θα σημειώσουμε πως ο θρησκευτικές εορτές, ακόμα και των μουσουλμάνων, δεν εορτάζονται σε προξενεία…

Και μάλιστα παρουσία του προξένου μιας ξένης χώρας ώστε να την ανακηρύσσουμε από μόνοι μας «προστάτη» των μουσουλμάνων, όταν… βλαμμένοι οφθαλμοί, τους βλέπουν όλους ως Τούρκους, «μπερδεύοντας» τη θρησκεία με την όποια εθνική καταγωγή.
Πάντα μας κατέτρωγε η απορία τι στο διάβολο θα έλεγε ο προφήτης όταν έπαιρνε χαμπάρι τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούν τη θρησκεία για να πετύχουν κάθε τι άλλο παρά «πνευματικούς» στόχους.
Εκτός κι αν ο ίδιος είχε πολύ… γήινη αντιμετώπιση της πνευματικότητας και την προσάρμοζε στα «θέλω» του, ατομικά ή συλλογικά, νόμιμα ή παράνομα με βάση τον δυτικό κώδικα αξιών, ή ακόμα και τον ποινικό… αν μας πιάσατε τι θέλουμε να πούμε.
Πρόκειται δε για πανηγυράκια τα οποία «καθαγιάζουμε», μη δίνοντας σημασία στο ότι εκεί γυροφέρνουν, παράνομοι, βάσει του ελληνικού νόμου, που ασφαλώς ισχύει και στη Θράκη, διότι πολλοί βολεύονται να το ξεχνούν, θρησκευτικούς λειτουργούς.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top