GuidePedia

0

Έχασαν την ψυχραιμία τους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η... παρέα του – Αήθης επίθεση κατά του Πάνου Καμμένου - Οργισμένη απάντηση από τους ΑΝΕΛ.
Σε νέα ευθεία παρέμβαση στην πολιτική ζωή της Ελλάδας προχώρησε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ομολογώντας το βρώμικο σχέδιο της διαπλοκής που έκανε ό,τι μπορούσε προεκλογικά για να επηρεάσει το αποτέλεσμα και να σύρει τον Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με τις δυνάμεις του συστήματος.
Έκαναν ό,τι μπορούσαν, χρησιμοποιώντας κάθε μορφής προπαγάνδα, προκειμένου να υποχρεώσουν τον Αλέξη Τσίπρα, μέσω του εκλογικού αποτελέσματος, να συγκυβερνήσει με τα κόμματα του κατεστημένου και της διαφθοράς για να μπορούν να τον ελέγξουν.
Οι μέθοδοί τους, όμως, έπεσαν ξανά στο κενό με τη μεγαλειώδη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και την είσοδο των ΑΝΕΛ στη Βουλή. Για άλλη μια φορά, οι πολίτες έδωσαν ηχηρή απάντηση στο τρίγωνο της διαπλοκής.
Από σήμερα, λοιπόν, οι μάσκες έπεσαν... Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, αγνοώντας για μια ακόμη φορά το θεσμικό του ρόλο, επέκρινε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ανανεώσει τον κυβερνητικό συνασπισμό με τους ΑΝΕΛ!
Μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, ο Σουλτς είπε ότι δεν μπορεί να κατανοήσει την απόφαση του Τσίπρα να επαναφέρει τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην κυβέρνηση.
«Του τηλεφώνησα δεύτερη φορά για να τον ρωτήσω γιατί συνεχίζει τον συνασπισμό με αυτό το παράξενο, ακροδεξιό κόμμα», είπε ο προκλητικός κ. Σουλτς, μη διστάζοντας να προσβάλει ευθέως εκατομμύρια Έλληνες ψηφοφόρους.
«Σχεδόν δεν απάντησε. Είναι πολύ έξυπνος, ιδίως στο τηλέφωνο. Μου είπε πράγματα που έμοιαζαν πειστικά, αλλά τα οποία εν τέλει στα μάτια μου είναι λίγο παράδοξα», πρόσθεσε, συνεχίζοντας το παραλήρημά του.
Ο Σουλτς, όπως μεταδίδει το Reuters, είπε πως θαύμασε τον Τσίπρα για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε τους προηγούμενους μήνες με αποτέλεσμα να επανεκλεγεί, αλλά είπε πως ο Καμμένος είναι απρόβλεπτος και χρειάζεται πάντα να είναι υπό έλεγχο.
«Είναι πολιτικά και στρατηγικά κάτι που πρέπει να θαυμάσεις», είπε. «Όμως έπειτα αυτή την ανανεωμένη εντολή με αυτό το ακροδεξιό, λαϊκιστικό κόμμα, αυτό δεν το καταλαβαίνω», κατέληξε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Οργισμένη απάντηση από τους ΑΝΕΛ
Άμεση ήταν η απάντηση των ΑΝΕΛ στους αήθεις χαρακτηρισμούς του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κόμμα.
«Λυπούμαστε ακόμη μια φορά για την έλλειψη σεβασμού του κ. Σουλτς στο θεσμό που υπηρετεί, με τις παρεμβάσεις του στα εσωτερικά της χώρας. Πέραν της προσβολής προς τον ελληνικό λαό και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποκαλεί χωρίς επιπτώσεις "ακροδεξιό" όποιο κόμμα δεν παίρνει προμήθειες από αμυντικές βιομηχανίες που τον χρηματοδοτούν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top