GuidePedia

0

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν επιτίθεται για μια ακόμη φορά στην Ελλάδα, ζητώντας την παραχώρηση των ελληνικών συνόρων σε όποιες ευρωπαϊκές χώρες θα ήθελαν να αναλάβουν τη φύλαξή τους.

Ο Ορμπάν ο οποίος έχει δεχθεί τις επικρίσεις της πλειονότητας των ευρωπαϊκών χωρών για τη στάση του στο προσφυγικό ζήτημα προτίθεται μάλιστα να παρουσιάσει την πρότασή του στην αποψινή Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό.

Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους «Δεν αμφισβητώ το δικαίωμα της Γερμανίας να ορίζει τις ηθικές απαιτήσεις της, κυρίως όσον αφορά την ίδια. Και αν ληφθεί η απόφαση να τους αφήσουν να περάσουν όλοι (οι πρόσφυγες) ή να μην δεχτούν κανένα, εμείς θα δεχτούμε την απόφαση αυτή ως μια απόφαση της Γερμανίας». Όμως, διευκρίνησε όποια απόφαση κι αν λάβει η Γερμανία, αυτή θα πρέπει να ισχύει μόνο για αυτήν, αυτό ζητάω. Δεν μπορούμε να βλέπουμε τον υπόλοιπο κόσμο με τη ματιά της Γερμανίας, κατέληξε.

Ο Ορμπάν είπε ότι στην αποψινή έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ σκοπεύει να καταθέσει έξι προτάσεις για την επίλυση της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων θα εισηγηθεί να προταθεί στην Ελλάδα η δυνατότητα να παραχωρήσει τον έλεγχο των συνόρων της στις ευρωπαϊκές χώρες που θα ήθελαν να αναλάβουν ένα τέτοιο έργο. Παράλληλα, προτείνει να δημιουργηθεί ένα ευρωπαϊκό ταμείο με πόρους 3 δισεκ. ευρώ για να στηριχθούν οι χώρες που γειτονεύουν με τη Συρία.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top