GuidePedia

0

Σύμφωνα με  τον Αμερικανό καθηγητή της  Ναυτικής Σχολής Πολέμου των ΗΠΑ Andrew myth, η Γερμανία και η ΕΕ απέτυχαν παταγωδώς σε όλες τις προκλήσεις που αντιμετώπισαν με προεξάρχων το ελληνικό ζήτημα, σκορπίζοντας » αποσταθεροποίηση» στην γηραιά ήπειρο.
Στην ουσία ο Αμερικανός ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ότι η Ελλάδα αποτέλεσε τον  μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για την Ουάσιγκτον πιστοποιώντας την ύπαρξη του σχεδίου  «Νέμεσις» όπως παρουσιάστηκε από τον βρετανικό τύπο  .
Σύμφωνα με την εφημερίδα  guardian.org , στην Ελλάδα Θα πραγματοποιούνταν μια στρατιωτική επιχείρηση   υπό την αιγίδα «μέρους» της  ελληνικής Κυβέρνησης , για να αποτραπεί η προσέγγιση του ρωσικού στόλου στον Πειραιά . Πρόκειται για το μεγαλύτερο γεωπολιτικό κίνδυνο για το ΝΑΤΟ από την εποχή του  ελληνικού εμφυλίου. σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα .

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας αυτού του σχεδίου φέρετααι να  συμμετείχαν οι  ΗΠΑ, η  Γερμανία, Έλληνες Εφοπλιστές και ιδιοκτήτες των μέσω μαζικής ενημέρωσης .
Οι  Ελληνικές δυνάμεις και υπηρεσίες ασφαλείας φέρεται να είχαν  καταρτίσει ένα μυστικό σχέδιο για την ανάπτυξη του στρατού, παράλληλα με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ (ΜΑΤ σε ετοιμότητα για πιθανές πολιτικές ταραχές μετά το τέλος του δημοψηφίσματος για το μέλλον της χώρας στην Ευρώπη. Ο φόβος ήταν η στρατιωτική «προσέγγιση» Ελλάδος –Ρωσίας.
Η άλλη » εκδοχή»όμως ( πολύ πιο κοντά στην λογική  ΗΠΑ και Ρωσίας)  σε αυτά δημοσιεύματα είναι ότι,   Ρωσία και ΗΠΑ τα » βρήκαν»  σε σχέση με την Ελλάδα με αντάλλαγμα την απόσυρση των ΗΠΑ από την Ουκρανία, Το άμεσο, μέλλον θα δείξει , αλλά η δεύτερη εκδοχή της » συνδιαλλαγής » των δύο υπερδυνάμεων για την Ελλάδα θεωρούμε ότι είναι η πιο πιθανή.     
  
Η κατάσταση στην Ευρώπη μοιάζει με μια «πρόωρη παράλυση» και η  «σούπερ σταρ» της ηπείρου, η Γερμανία φαίνεται ότι  δεν δύναται να καταλάβει την  ηγετική θέση που επιθυμεί , απαντώντας στις προκλήσεις των καιρών ( Ελλάδα, ISIS, πρόσφυγες) που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας, χωρίς την «βοήθεια» της  Ουάσιγκτον, θεωρεί ο έγκριτος Αμερικανός  αναλυτής  Andrew myth και αναμεταδίδει το  ρωσικό δημοσίευμα   .
Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατανοούν τις τρία  πιο σημαντικά ζητήματα  ασφαλείας που «ελέγχουν» το μέλλον της ΕΕ: α. η μάχη κατά μήκος της διαχωριστικής γραμμής του Ντονέντσκ  δεν δείχνει να «κοπάζει» , β. η συμφωνία για την «διάσωση της Ελλάδας» δεν «έδιωξε» από την  ευρωζώνη  «τα σύννεφα» και το  το άγχος για την πορεία της  ευρωπαϊκής οικονομίας και γ. τα δεκάδες έμφορτα σκάφη και πλοία με μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και την Αφρική που εξακολουθούν να φτάνουν (και συχνά με τραγικές συνέπειες) στη νότια πύλη της ηπείρου ( Ελλάδα και Ιταλία) . Την ίδια στιγμή η  Γερμανία και  άλλες χώρες της ΕΕ προτιμούν να κάθονται στο «φράκτη», εξετάζοντας το ακριβώς  οφείλει να πράξει η Ευρώπη , δημιουργώντας περιόδους στασιμότητας χωρίς σαφώς «διορισμένο ηγέτη».

Η ουσία όμως σύμφωνα με τον Αμερικανό αναλυτή  είναι ότι η ευρωπαϊκή ελίτ επέτρεψε να «παρασυρθεί» η ίδια από  τα ευρωπαϊκά θέματα ασφάλειας που αφορούν το ζήτημα της  Ουκρανίας, την ελληνική κρίση, τα προβλήματα με τους μετανάστες από την Αφρική και  τους Τζιχαντιστές από την Μέση Ανατολή,  με τέτοιο τρόπο σύμφωνα με τον οποίο να μην δίνεται καμία λύση , διότι τα προβλήματα δεν λύνονται από μόνα τους  , γράφει ο καθηγητής της  Ναυτικής Σχολής Πολέμου των ΗΠΑ, και συνεργάτης του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών, Andrew myth για το περιοδικό American Interest .

«Η Γερμανία, ειδικότερα, είναι σαν ένα νεκρό αστέρι στον ευρωπαϊκό ορίζοντα όσον αφορά τον τομέα της  ηγεσίας. Το  Βερολίνο κινείται σταδιακά προς τη συνήθη  πρακτική ενός  modus operandi (τρόπου δράσης) για την  « διαχείριση του τρόπου της μέσης οδού» , τονίζει  ο Αμερικανός πολιτικός εμπειρογνώμονας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το μόνο πράγμα  πράττει ανελλιπώς  η Γερμανία σε δύσκολους καιρούς για την Ευρώπη είναι να αγνοεί   παντελώς τα σημαντικά ζητήματα, και να λέει   στον Αλέξη Τσίπρα   συνεχώς « όχι» , χωρίς να μπορεί να προσφέρει  στην Ευρώπη ένα στρατηγικό όραμα  δεκάδων χρόνων και  πέραν από  κλισέ  που δείχνουν  «περισσότερη Ευρώπη».

Η κλασική ευρωπαϊκή φόρμουλα « δεν μπορεί  να λύσει την κρίση ασφαλείας»  και τώρα οι Ευρωπαίοι κάνουν- έκκληση προς την Αμερική, με ανάμεικτα αποτελέσματα.
Ο Αμερικανός αναλυτής  πιστεύει ότι η έλλειψη ικανής πολιτικής ηγεσίας στην  Ευρώπη  θα πρέπει να εξηγηθεί εν μέρει από τα καθιερωμένο στάτους κβο και την λειτουργία ολόκληρου του ευρωπαϊκού συστήματος.

Απάντηση στις προκλήσεις της ευρωπαϊκής ασφάλειας είναι η μόνο εγγύηση των Ηνωμένων Πολιτειών και η ενίσχυση της θέσης του ΝΑΤΟ στα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά της ευρωπαϊκής ηπείρου. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Ομπάμα έχει κάνει κατανοητό στους  Ευρωπαίους ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην επίλυση της ευρωπαϊκής κρίσης, αλλά υπάρχουν όρια στην  παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών. Με άλλα λόγια, η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ευρώπη, αλλά μόνο αν οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τον ίδιο τον εαυτό τους.

Οι Γερμανοί έχουν έτοιμο το προσχέδιο του ευρωπαϊκού στρατού.  Οι ΗΠΑ επιθυμούν την συνδρομή της Ευρώπης στα σχέδια τους διότι δεν είναι διατεθειμένοι «αμισθί» να συνεισφέρουν στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και σταθερότητα.

Αν συνυπολογίσουμε και την έλλειψη ηγετών με όραμα για την Ευρώπη που πολύ σωστά επισημαίνει ο Αμερικανός καθηγητής , τότε κατανοούμε ότι οδεύουμε προς μία ένωση ΗΠΑ και ΕΕ, και στην δημιουργία ενός υπερκράτους το οποίο θα κινηθεί όπως είναι φυσικό εναντίον του μορφώματος της Ανατολής( Κίνα, Ρωσία , Ινδία). 

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top