GuidePedia

0


"Λέτε στην Ελλάδα ιδιωτικοποιήστε. Αυτό είναι de facto λάθος. Τα 14 αεροδρόμια της Ελλάδας θα πάνε στη Fraport. Δηλαδή θα πάνε υπέρ του δημοσίου στη Γερμανία", είπε ο Γκρέγκορ Γκίζι, για να συνεχίσει:

"Τα ελληνικά αεροδρόμια θα περάσουν σε εταιρεία δημοσίου ελέγχου γερμανικού κρατιδίου σε τιμή πολύ μικρή. Τα 50 δις που ψάχνει η ελληνική πλευρά από το Ταμείο Εκποιήσεων δεν θα τα βρει ποτέ, σας το εγγυώμαι αυτό".

Η Γερμανία δεν έχει ως τώρα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα"

Ο κ. Γκίζι επισήμανε ότι και με αυτό το πρόγραμμα δημιουργούνται νέα χρέη προκειμένου να καλυφθούν τα παλιά και ανέδειξε το γεγονός ότι η Γερμανία δεν έχει ως τώρα πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα, ενώ έχει η ίδια εξοικονομήσει 100 δισεκατομμύρια ευρώ από την κρίση, λόγω της πολιτικής των επιτοκίων, η οποία, όπως είπε, ασκήθηκε και πάλι σε βάρος των πολιτών, των οποίων η αγοραστική δύναμη μειώθηκε.

"Μέχρι σήμερα η Ελλάδα, δεν έχει λάβει από τη Γερμανία ούτε ένα ευρώ επί της ουσίας. Στην πραγματικότητα, όπως λέει ακόμα και η BILD, η Γερμανία έχει κερδίσει 100 δις από την κρίση από τόκους και επιτόκια που έχει αποδεχθεί και η ΕΚΤ. Οι δικοί μας οι πολίτες δεν έχουν καλά επιτόκια στις δικές μας τράπεζες. Και εμείς κερδίζουμε και από κάθε πόλεμο, από όπλα που πουλάμε. Η Γερμανία κερδίζει επενδύοντας σε κρίσεις και πολέμους", υπογράμμισε, προκαλώντας τη δυσφορία της καγκελαρίου.

Κλείνοντας την ομιλία του έκανε λόγο για τις σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα που παραμένουν "πολύ καλές" και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ελληνικό λαό.

Σημειώνεται πως το Die Linke καταψηφίζει το "πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας" που προκρίνεται από Μέρκελ και Σόιμπλε.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top