GuidePedia

0

Εκφράζει πραγματικές εντολές του «Ισλαμικού Κράτους» και του «εμίρη», ή πρόκειται για ένα ακόμα επικοινωνιακό κόλπο με στόχο τη θυματοποίηση της Τουρκίας; Τούρκος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ζήτησε την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης, κατηγορώντας παράλληλα τον πρόεδρο Ερντογάν ότι βοηθά τους Δυτικούς «σταυροφόρους», τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τους άθεους του ΡΚΚ.
Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΙΚ, στις 17 Αυγούστου, ο μαχητής της οργάνωσης, μιλώντας άπταιστα την τουρκική, αναφέρθηκε στο πως οι Τούρκοι ανακάλυψαν την «αληθινή» πίστη, αιώνες, πριν και κατηγόρησε το «κοσμικό» τουρκικό κράτος που «λατρεύει τάφους», αναφερόμενος στον τάφο του Κεμάλ Ατατούρκ. Κατηγόρησε μάλιστα τον Κεμάλ ότι υποχρέωσε τον τουρκικό λαό να απαρνηθεί την πίστη του και εκκοσμίκευσε την τουρκική κοινωνία.
«Κατόπιν ήρθε ο προδότης Ερντογάν. Δεν κυβέρνηση βάσει του λόγου του Αλλάχ. Έκανε φίλους του τους Αμερικανούς, τους Εβραίους, τους Δυτικούς σταυροφόρους, τους άθεους του ΡΚΚ, τους οπαδούς του κοσμικού κράτους του Κεμάλ, τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και τους αποστάτες της δυναστείας των Σαούντ», αναφέρει.

Κατηγόρησε επίσης τον Ερντογάν ότι «άνοιξε τα τουρκικά εδάφη στο ΡΚΚ και τις αεροπορικές τουρκικές βάσεις στους σταυροφόρους και στα αεροσκάφη τους για να προστατεύσουν τους άθεους του ΡΚΚ». Είπε ακόμα πως ο Ερντογάν έγινε υπηρέτης όλων των ανωτέρω για να διατηρήσει τη θέση του, την οποία κινδύνευε να χάσει. Τέλος κάλεσε τον τουρκικό λαό να επαναστατήσει.
«Ας αδράξουμε τον λόγο του Αλλάχ και με τις διαταγές του αγαπημένου μας εμίρη, του Αμπού αλ Μπαγκνταντί, που είναι απόγονος του προφήτη, ας κατακτήσουμε την Κωνσταντινούπολη, την οποία ο προδότης Ερντογάν προσπαθεί με κάθε μέσο να παραδώσει στους σταυροφόρους», κατέληξε ο μαχητής του ΙΚ στο απειλητικό αυτό βίντεο.

Αν και θα μπορούσε κάλλιστα το βίντεο αυτό να αποτελεί μια ακόμα προσπάθεια της τουρκικής προπαγάνδας να εξιλεωθεί για τις διασυνδέσεις του καθεστώτος Ερντογάν με το ΙΚ και να εμφανιστεί ως απειλούμενη και θύμα, είναι όμως επίσης πιθανό, η κατάσταση με το ΙΚ να ξεφεύγει του ελέγχου των Τούρκων, με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top