GuidePedia

0

Με άσχημους οιωνούς για το τουρκικό κυβερνών κόμμα ΑΚΡ ξεκινά και επίσημα η νέα προεκλογική περίοδος μέχρι τις πρόωρες κάλπες της 1ης Νοεμβρίου.

Δημοσκόπηση εμφανίζει το κόμμα του Ερντογάν ελάχιστα ενισχυμένο και πάλι σε επίπεδα που δεν του δίνουν αυτοδυναμία. Η πρώτη δημοσκόπηση, όσο περιορισμένη κι αν είναι η σημασία της μέχρι να στηθούν οι κάλπες, δεν καταγράφει σημαντικές αλλαγές στις δυναμικές των κομμάτων.
Σύμφωνα με την έρευνα της Metropoll, που διεξήχθη μεταξύ 14 και 16 Αυγούστου και δημοσιεύεται την Τετάρτη, το ΑΚΡ αυξάνει μεν τα ποσοστά του στο 41,7% (από 40,9% στις εκλογές του Ιουνίου) αλλά και πάλι δεν κατακτά την πλειοψηφία στην τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Η υποστήριξη στο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει το 25,5%, για το εθνικιστικό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) στο 15,7% και για το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) στο 14,7%.
Το τελευταίο εμφανίζεται έτσι ελαφρά ενισχυμένο σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου (είχε επιτύχει 13,1%).

«Φαίνεται πως οι πρόωρες εκλογές δεν θα δημιουργήσουν μια διαφορετική πολιτική κατάσταση από ό,τι οι εκλογές της 7ης Ιουνίου» γράφει στην έκθεση που συνοδεύει τη δημοσκόπηση ο Οζέρ Σεντζάρ, επικεφαλής της Metropoll.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top