GuidePedia

0

Έχουν Αρχίσει Κρούσεις…
Πρόσκληση σε Πάνο Καμμένο για επιστροφή στα πάτρια εδάφη…
Και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας θα έχει ως αποδέκτη το προσκλητήριο που σχεδιάζει να απευθύνει εν όψει εκλογών ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης για την επανένωση και την ανασύνταξη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης. Πληροφορίες από αρμόδιους κομματικούς παράγοντες αναφέρουν ότι η πρόσκληση θα αφορά τόσο τα στελέχη που για οποιονδήποτε λόγο τα προηγούμενα χρόνια αποστασιοποιήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία όσο και σε εκείνα που βρήκαν στέγη σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς. Αν και αυτή τη στιγμή φαντάζει ιδιαίτερα απίθανο το ενδεχόμενο ο Πάνος Καμμένος να ανταποκριθεί θετικά στην πρόσκληση για επιστροφή στα «πάτρια εδάφη», στο επιτελείο του κ. Μεϊμαράκη επισημαίνουν ότι οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.
Αυτό που ενδεχομένων υπονοούν, αλλά – για ευνόητους λόγους – δεν το λένε ευθέως, είναι ότι πολλά πράγματα θα έχουν αλλάξει ως τότε, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που θα δουν το φως της δημοσιότητας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες συγκεντρώνουν ποσοστό καθαρά πάνω από 3%, που είναι το όριο εισόδου στη Βουλή, το πιθανότερο είναι ο κ.Καμμένος να επιλέξει την εκ νέου αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Στη Λ. Συγγρού επενδύουν στο… κακό σενάριο, δηλαδή το ποσοστό του κόμματος να κινείται σταθερά χαμηλότερα του ορίου.
Στην περίπτωση αυτή θεωρούν ότι πιο εύκολα ο Πάνος Καμμένος θα πάρει τη μεγάλη απόφαση να επιστρέψει στη βάση του προκειμένου να διασφαλίσει την πολιτική επιβίωση του. Παράλληλα, δεν πιστεύουν ότι έχουν βάση και προοπτική τα σενάρια που είδαν πρόσφατα το φως για κοινή κάθοδο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις εκλογές, με το σκεπτικό ότι κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικά μεγάλο βήμα τόσο για τον Αλέξης Τσίπρα όσο και για τον ίδιο τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Σύμφωνα με τις ίδια πάντα πληροφορίες, τα περί επιστροφής του του Καμμένου στη Νέα Δημοκρατία δεν περιορίζονται στο πεδίο των συζητήσεων εντός της Λ. Συγγρού, αλλά έχουν γίνει και οι πρώτες διερευνητικές επαφές. Λέγεται δε ότι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν αναλάβει ρόλο μεσολαβητή προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος για να προχωρήσουν ταχύτατα οι σχετικές διαδικασίες την κατάλληλη χρονική στιγμή.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top