GuidePedia

0

Μέσω του τουρκικού τύπου εκφράζονται οι έντονες «ανησυχίες» της Άγκυρας για την στενή στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδος και  του Ισραήλ , σημειώνοντας ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός   έχει αγνοήσει  τελείως τους Παλαιστίνιους , που είναι παραδοσιακά φίλοι της Ελλάδος εδώ και πολλά χρόνια . Κάτι που προφανώς και δεν ισχύει απο ελληνικής πλευράς.
Η ουσία  είναι η συμφωνία που υπογράφηκε από την  κυβέρνηση  του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Μάιο με το Ισραήλ,  και με την οποία  χορηγείται αμοιβαίο καθεστώς νομικής ασυλίας στο στρατιωτικό προσωπικό των δυο χωρών, αλλάζει άρδην τα δεδομένα  . Το Ισραήλ έχει ανάλογη συμφωνία μόνο με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. !!  
Με αυτήν την συμφωνία και προφανώς με την παρουσία Ισραηλινών στρατιωτικών στην Ελλάδα  «εμποδίζονται » τρόπο τινά τα άνομα σχέδια της Τουρκίας για  πλήρη κυριαρχία στο Αιγαίο Πέλαγος και την Κύπρο . Η πατρίδα μας είναι γνωστό ότι έχει  «παγώσει» εδώ και πέντε   χρόνια λόγω οικονομικής κρίσης πολλά  κρίσιμα αμυντικά προγράμματα. Αποτέλεσμα είναι η τουρκική  θρασύτητα να ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη. Ένας  ενδεδειγμένος  τρόπος αντίδρασης είναι η δημιουργία κατάλληλων «συμμαχιών». Υπενθυμίζουμε ότι αυτήν την δεδομένη στιγμή τα τουρκικά και  τα ισραηλινά συμφέροντα είναι αντικρουόμενα. Υπάρχουν ομάδες και στις δύο χώρες που επιθυμούν την επαναπροσέγγιση  αλλά προφανώς έχουν αλλάξει πολλά από το 2010 και το Μαβί Μαρμαρά.
Προεκλογικά η δέσμευση και το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο τερματισμός της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ και η χορήγηση υποστήριξης στην ίδρυση του Παλαιστινιακού Κράτους, τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα, αλλά τα δεδομένα και σε αυτήν την περίπτωση  ‘’άλλαξαν‘‘  .
Σε άρθρο στην ιστοσελίδα της τουρκικής τηλεόρασης τονίζεται ότι «η  ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να ‘‘συμπορεύεται‘‘ με το Ισραήλ παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της για υποστήριξη της  Παλαιστίνης. Η συμμαχία στο στρατιωτικό πεδίο αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, και αυτήν την περίοδο  Ισραηλινοί πιλότοι μαχητικών ελικοπτέρων πραγματοποίησαν στρατιωτική εκπαίδευση στον Όλυμπο από κοινού Έλληνες συναδέλφους τους».
Η στρατιωτική συμμαχία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και του Ισραήλ συνεχίζεται και αυξάνεται τονίζουν οι Τούρκοι !!. Σύντομα στο Ισραήλ θα μεταβούν ελληνικά και ιταλικά επιθετικά ελικόπτερα   για εξειδικευμένη αερπορική  εκπαίδευση. Τον περασμένο μήνα Ισραηλινοί πιλότοι ελικοπτέρων πραγματοποίησαν μια άνευ προηγούμενου στρατιωτική εκπαίδευση 11 ημερών στον Όλυμπο.
Η  ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες ελληνικά  μαχητικά αεροσκάφη  θα συμμετάσχουν σε εκπαίδευση στο Ισραήλ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, ελληνικά μαχητικά F-16  θα συμμετάσχουν στην πολυεθνική άσκηση «Blue Flag» που θα πραγματοποιηθεί σε μυστική περιοχή στο νότιο Ισραήλ.
«Τα τελευταία χρόνια η στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ-Ελλάδος κερδίζει μεγάλη ώθηση. Οι αμοιβαίες πτήσεις θα συνεχιστούν και το 2016», αναφέρεται στο δελτίο τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Κατανοούμε τη μεγάλη σημασία της κοινής δραστηριότητας με το κράτος του Ισραήλ, το οποίο συμβάλλει στην η ασφάλεια των δύο χωρών, είπε από την πλευρά του ο Έλληνας διοικητής της  110 αεροπορικής βάσης  της Λάρισας.
Εμείς απλά  υπνθυμίζουμε την  αμυντική συμμαχία της χώρας μας με την Αίγυπτο, με την διεξαγωγή αεροπορικών και ναυτικών ασκήσεων ,  με την οποία έχουμε «κοινά» ενδιαφέροντα σε πολλούς τομείς στην Α.Μεσόγειο και  η οποία έχει «ταράξει» τους σχεδιασμούς του τουρκικού «προεδρικού μεγάρου». Και πού να  «κατέβουν» και οι Ρώσοι…


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top