GuidePedia

0


Ο οικονομικός αναλυτής Jim Willie με έναν εντυπωσιακό ισχυρισμό υποστηρίζει ότι η Γερμανία ετοιμάζεται να παρατήσει το μονοπολικό σύστημα που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, για να ενταχθεί στις χώρες BRICS και ότι αυτός είναι ο λόγος που η NSA πιάστηκε να κασκοπεύει την Άνγκελα Μέρκελ και άλλους Γερμανούς ηγέτες.

Σε μια συνέντευξη στην αμερικανική Watchdog και τον Greg Hunter, ο Willie, στατιστικός αναλυτής ο οποίος έχει διδακτορικό στον τομέα των στατιστικών, υποστήριξε ότι ο πραγματικός λόγος πίσω από το πρόσφατο σκάνδαλο παρακολούθησης της NSA στη Γερμανία, ήταν επικεντρωμένος γύρω από τον φόβο των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι η οικονομική δύναμη της Ευρώπης θέλει να ξεφύγει από την αναπόφευκτη κατάρρευση του δολαρίου.

«Νομίζω ότι ψάχνουν για πληροφορίες σχετικά για να βοηθήσουν τη Ρωσία και να παρατήσουν το δολάριο. Νομίζω ότι ψάχνουν για στοιχεία για μια μυστική κίνηση της Γερμανίας, να φύγει από το δολάριο και να ενταχθεί στις χώρες BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική). Αυτό είναι ακριβώς ό,τι νομίζω ότι πρόκειται να κάνουν», είπε ο Willie.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, τα έθνη BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική), ανακοίνωσαν τη δημιουργία μιας νέας εναλλακτικής τράπεζας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ως αντιστάθσμισμα του ΔΝΤ, που θα έχει βάση στη Σαγκάη και θα προεδρεύεται από τη Μόσχα.

Ο Πούτιν εγκαινίασε το νέο σύστημα, λέγοντας ότι είχε σχεδιαστεί για να «βοηθήσει στην πρόληψη της παρενόχλησης των χωρών που δεν συμφωνούν με ορισμένες ξένες πολιτικές αποφάσεις που γίνονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους», ένα σαφές μήνυμα ότι η Ρωσία και άλλες χώρες BRICS κινούνται για να δημιουργήσουν ένα νέο οικονομικό σύστημα το οποίο είναι αντίθετο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Προσφέροντας μια εικόνα για τη στάση των δυτικών ελίτ απέναντι στη Ρωσία, τα σχόλια που έγιναν από τον πρώην πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ιράκ, Κρίστοφερ Ρ.Χιλ, δείχνουν ότι η Μόσχα θεωρείται όλο και περισσότερο ως αδίστακτη. Τον Απρίλιο, ο Χιλ δήλωσε ότι η αντίδραση της Ρωσίας στην κρίση της Ουκρανίας, σήμαινε ότι η Μόσχα είχε προδώσει τη «νέα τάξη πραγμάτων», στην οποία ήταν μέλος της τα τελευταία 25 χρόνια.

Σε ένα άλλο σημάδι ότι τα έθνη BRICS κινούνται για να δημιουργήσουν ένα εντελώς νέο πολυπολικό μοντέλο, αντίθετο με τη Δύση, οι πέντε χώρες κατασκευάζουν επίσης μια εναλλακτική πορεία του Διαδικτύου, που θα παρακάμψει τις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να αποφευχθεί η κατασκοπεία από την NSA.

Ο Willie επίσης συνδέει την κίνηση της Γερμανίας της περασμένης εβδομάδας ως προς την κατάρριψη του αεροπλάνου της Malaysia, την οποία εκμεταλλεύτηκαν ΗΠΑ και Βρετανία, για να πιέσουν για αυστηρότερες κυρώσεις προς τη Ρωσία, παρά το γεγονός ότι είχαν μικρή επιρροή μέχρι σήμερα και φαίνεται να βλάπτουν μόνο τα εμπορικά συμφέροντα των χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης.

«Εδώ είναι η μεγάλη, μεγάλη συνέπεια. Οι ΗΠΑ βασικά λένε στην Ευρώπη, έχετε δύο επιλογές εδώ. Ελάτε μαζί μας στον πόλεμο κατά της Ρωσίας. Ελάτε μαζί μας με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ελάτε μαζί μας σε διαρκή πόλεμο και συγκρούσεις, σε απομόνωση και καταστροφή της οικονομίας και άρνηση του ενεργειακού εφοδιασμού σας και αφαίρεση των συμβάσεων σας. Ελάτε μαζί μας σε αυτό τον πόλεμο και τις κυρώσεις, διότι θα θέλαμε πραγματικά να κρατήσετε το καθεστώς του δολαρίου. Πρόκειται να πουν ότι κουράστηκαν από το δολάριο… Πιέζουμε τη Γερμανία. Μην ανησυχείτε για τη Γαλλία, μην ανησυχείτε για την Αγγλία, να ανησυχείτε για τη Γερμανία. Η Γερμανία έχει 3.000 εταιρείες που είναι ενεργές στις επιχειρήσεις αυτή τη στιγμή. Δεν πρόκειται να ενταχθούν στην περίοδο των κυρώσεων».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top