GuidePedia

0

Το Grexit ήταν όπως προκύπτει το φόβητρο και το μέσο για να πετύχει η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόϊμπλε τον πραγματικό της στόχο. Ο οποίος είναι η μεταφορά ελληνικής περιουσίας ύψους 50 δις  σε εταιρεία του Λουξεμβούργου, η οποία θα ελέγχεται επί της ουσίας από το Βερολίνο! Η αποικιοκρατία επανέρχεται το 2015 και μάλιστα εντός Ευρώπης!
Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό είναι το “αγκάθι” για να κλείσει η “συμφωνία”, όπως αναφέρουν όλες οι πληροφορίες.

Μπορεί Έλληνας πρωθυπουργός να δεχτεί τέτοια πρόταση για να κλείσει “πάση θυσία συμφωνία”; Και μήπως θα πρέπει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να βγουν δημόσια και να διευκρινήσουν αν δέχονται ακόμη και τέτοιους παράλογους και ανήθικους όρους για να πάρουμε μια συμφωνία που είναι σχεδόν βέβαιο ότι πάλι δεν θα μας βγάλει από την κρίση;

Μήπως όλοι πρέπει να σκεφτούμε ότι όλα αυτά τα χρόνια η εμμονή των κυβερνήσεων που πέρασαν δεν επεξεργάστηκαν ποτέ ένα εναλλακτικό σχέδιο επιβίωσης της χώρας;

Και μήπως να αποδεχτούμε ότι με "πάση θυσία" λογικές δεν μπορείς να κάνεις διαπραγματεύσεις;

Δεν έχει διευκρινιστεί ποια μπορεί να είναι τα περιουσιακά στοιχεία που θα “καλύψουν” τα 50 δις που ο Σόϊμπλε απαιτεί…ως εγγύηση. Στην Αθήνα το μυαλό όλων πάει ακόμη και σε “υποθήκευση των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας”. Όσο κι αν κάποιος μπορεί να θέλει να χαρακτηρίσει υπερβολικές αυτές τις εκτιμήσεις δεν είναι εύκολο να το κάνει.

Οι απαιτήσεις των Γερμανών έναντι μιας χώρας από την οποία έβγαλαν απίστευτα χρήματα ειδικά από την δεκαετία του ’90 και μετά είναι πέρα από κάθε λογική πολιτισμένης χώρας. Τόσο απλά. Το Βερολίνο δείχνει προς το παρόν τουλάχιστον να αδιαφορεί για την παγκόσμια κατακραυγή που υπάρχει από χθες για τις μεθόδους που χρησιμοποιεί σ΄ αυτό που ονομάζει “διαπραγμάτευση με την Ελλάδα”. Πιστεύει κι όχι ίσως άδικα ,ότι όλα αυτά γρήγορα θα ξεχαστούν. Εμείς βέβαια εδώ στην Ελλάδα θα είναι αδύνατον να ξεχάσουμε,γιατί θα ζούμε την τιμωρία του κ.Σόϊμπλε.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top