GuidePedia

0

Οι αμερικανοί “έκλεισαν” το μεγάλο θέμα των διαπραγματεύσεων με το Ιράν και όλοι ελπίζουμε ότι θα ρίξουν τώρα το βάρος τους στην Ευρώπη,όπου οι “τοποτηρητές” τους Γερμανοί τα έχουν κάνει άνω κάτω. Το ταξίδι του αμερικανού υπουργού Οικονομικών Τζακ Λιού σε Γερμανία και Γαλλία σήμερα είναι μια ένδειξη.

Οι ΗΠΑ βέβαια έχουν να αντιμετωπίσουν τις αντιδράσεις του Ισραήλ ,το οποίο αντιμετωπίζει με καχυποψία την συμφωνία με το Ιράν και θα εξακολουθήσει να προετοιμάζεται για ενδεχόμενο στρατιωτικό χτύπημα. Σήμερα προσγειώνονται στην Λάρισα 12 ισραηλινά ελικόπτερα κι άλλα οκτώ αναμένονται. Μαζί και πολυάριθμο στρατιωτικό προσωπικό. Άλλη μια άσκηση “έρευνας διάσωσης πεδίου μάχης” θα γίνει σε ελληνικό έδαφος. Η άσκηση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου.

Η σημασία της Ελλάδας στο γεωπολιτικό παιχνίδι είναι μεγάλη και μόνο οι Γερμανοί αρνούνται να το αποδεχτούν. Πόσο μας βοήθησε αυτό το χαρτί; Η συμφωνία των Βρυξελλών μπορεί να μας οδηγήσει στο σύμπερασμα ότι δεν κερδίσαμε και πολλά . Θα επιμείνουμε όμως ότι αυτό είναι το μόνο μας χαρτί που είναι εξαιρετικά απίθανο να “καεί”. Εκτός αν το καταφέρουμε κι αυτό μόνοι μας!

Τα όσα συμβαίνουν στην περιφέρεια μας είναι σημαντικά και απρόβλεπτα. Μπορεί το θέμα του Ιράν να μπαίνει στην άκρη ωστόσο υπάρχουν πολλές και μεγάλες εστίες φωτιάς που απειλούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το NATO τον ερχόμενο Οκτώβριο ξεκινά τα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια της δεκαετίας, αναπτύσσοντας 36.000 στρατιωτικούς σε όλη τη Μεσόγειο για να αντιμετωπίσει την απειλή της οργάνωσης του Ισλαμικού Κράτους στην νότια πλευρά της Ατλαντικής Συμμαχίας.

Περισσότερες από 30 χώρες -περιλαμβανομένων κρατών που δεν ανήκουν στην ΝΑΤΟϊκή συμμαχία, όπως η Σουηδία και η Αυστρία- θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις στην Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία και στην Μεσόγειο από την 3η Οκτωβρίου έως την 6η Νοεμβρίου. Εγκαταστάσεις της Συμμαχίας που βρίσκονται στην Ελλάδα θα χρησιμοποιηθούν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top