GuidePedia

0

 ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΣΚΛΗΡΟΥ" ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΙΚ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ολοκληρωτικά εκτός διαπραγμάτευσης Αθήνας και δανειστών μένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και αυτό οφείλεται στον Γ.Βαρουφάκη!
Τα δημοσιεύματα στη Γερμανία αποκαλύπτουν το μεγάλο χάσμα που υπάρχει στις απόψεις της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ με τον υπουργό της, ο οποίος μένει στο περιθώριο προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να αποφευχθούν οι εμπρηστικές δηλώσεις.
Μετά το μπαράζ δημοσιευμάτων από το Bloomberg, χθες προστέθηκαν νέα δημοσιεύματα, με κυριότερο αυτό της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt, αλλά και οι δηλώσεις του πρωτοκλασάτου στελέχους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Κάρστεν Σνάιντερ.
Ο Κάρστεν Σνάιντερ αποκάλυψε ότι: «Πρέπει όμως να πούμε πως η Χριστιανική Ένωση είναι διχασμένη, όπως και η κυβέρνηση. Ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σόιμπλε υπάρχει μια σχέση, όπως ανάμεσα στον κύριο Τσίπρα και τον κύριο Βαρουφάκη. Του αφαίρεσε την εντολή διαπραγμάτευσης, αλλά υποθέτω ότι η Χριστιανική Ένωση στηρίζει την καγκελάριό της, διαφορετικά θα ήταν το τέλος της κυβέρνησης».
Μάλιστα, τόνισε στην κρατική τηλεόραση ZDF ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει πλέον την ίδια θέση στις διαπραγματεύσεις με το συνάδελφό του από την Ελλάδα, Γιάννη Βαρουφάκη: «Επιτρέπεται να δίνει συνεντεύξεις,αλλά όχι πια να διαπραγματεύεται». Τώρα, συμπλήρωσε, μόνο οι πρόεδροι των κυβερνήσεων, o Αλέξης Tσίπρας και η Άγκελα Μέρκελ μιλούν.
Με το γενικό τίτλο «Το μεγάλο χάσμα Μέρκελ και Σόιμπλε» η γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt» αναφέρεται στους χειρισμούς της Α. Μέρκελ και του Β. Σόιμπλε αναφορικά με την ελληνική υπόθεση.
Το άρθρο αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι για την Μέρκελ το ελληνικό ζήτημα έχει γίνει υπόθεση αρχηγών, ότι κάνει υποχωρήσεις πιέζοντας χρονικά, ότι θέλει να διαπραγματευτεί περαιτέρω στις Βρυξέλλες και ότι ο ανυποχώρητος Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραμένει εκτός.
Στο άρθρο επισημαίνεται χαρακτηριστικά η σκληρή θέση του Β. Σόιμπλε στο ελληνικό ζήτημα, ο οποίος «παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις ελληνικές αξιώσεις» και που αναφέρεται συχνά χωρίς ενδοιασμούς για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Λέγεται ότι τυχαία έμαθε για τη συνάντηση με τους δανειστές στο Βερολίνο, στην οποία δεν είχε κληθεί.
Τουναντίον, στον αντίποδα, σύμφωνα με την «Handelsblatt» η Γερμανίδα καγκελάριος φαίνεται να μην συμμερίζεται τη σκληρή στάση του Σόιμπλε απέναντι στην Ελλάδα, την οποία θέλει να κρατήσει με κάθε τίμημα στην Ευρωζώνη.
Αυτό που παραμένει μεγάλο ερώτημα είναι τι θα πράξουν οι δύο υπουργοί Οικονομικών, όταν πέσουν οι υπογραφές στη συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top