GuidePedia

0

Με ευτράπελα, πανηγύρια με έντονο το στοιχείο του κιτς αλλά και απειλές για την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η πομπώδης τελετή που ετοίμασε το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τα 562 χρόνια από την άλωση της Πόλης.

Ενώ το ειδικό σώμα των τουρικών ενόπλων δυνάμεων που σχηματίστηκε με εντολή Ερντογάν και περιλαμβάνει 478 άνδρες ντυμένους με δεκατέσσερις διαφορετικές στολές από 14 διαφορετικές εποχές της οθωμανικής περιόδου έδινε τον καλύτερο εαυτό με ύμνους και τραγούδια, τον Τούρκο πρόεδρο περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη. Ενώ ετοιμαζόταν να προσγειωθεί θριαμβευτικά με το προεδρικό του ελικόπτερο ένα S-92 Sikorsky υπό τις ιαχές του συγκεντρωμένου πλήθους, ο άνεμος από το ελικόπτερο σήκωσε στον αέρα ένα υφασμάτινο πανό το οποίο παραλίγο να πιαστεί στο στροφείο του ελικοπτέρου.

Εάν γινόταν κάτι τέτοιο είναι σίγουρο ότι αυτό που θα επακολουθούσε θα ήταν μια άνευ προηγουμένου θεαματική πτώση με άγνωστα αποτελέσματα τόσο για τον Ερντογάν που επέβαινε σε αυτό όσο και για τους υπόλοιπους που βρίσκονταν στο ελικόπτερο. Μόλις την τελευταία στιγμή ο πιλότος κατόρθωσε να πραγματοποιήσει ένα ελιγμό δίνοντας πλήρη στοιχεία στον κινητήρα έτσι ώστε να ελικόπτερο ν κερδίσει ύψος το γρηγορότερο προκειμένου να αποφευχθεί η τραγωδία. Αυτή η «περιπέτεια» πάντως ουδόλως επηρέασε τον «σουλτάνο του Βοσπόρου» τον οποίο ο εκφωνητής παρομοίασε με τον Μωάμεθ τον Πορθητή κατά την άνοδό του στην εξέδρα της εκδήλωσης φωνάζοντας «έρχεται αυτός που έκανε τα τρένα να περνούν κάτω από τη θάλασσα» σε μια προφανή παραπομπή στην υπόγεια ένωση της ευρωπαϊκής με την ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Οι εκδηλώσεις όμως εκτός από το κιτς με τους φρουρούς της οθωμανικής περιόδου και το αστείο της υπόθεσης περιείχε και σοβαρά στοιχεία, στοιχεία τα οποία αφορούν στον νέο μεγαλοϊδεατισμό της τουρκικής ηγεσίας, κάτι που η Ελλάδα πρόκειται να έρθει αντιμέτωπη εκ των πραγμάτων στα χρόνια που έρχονται. Στο πλαίσιο αυτό ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου απευθυνόμενος στα πλήθη είπε:«Είστε έτοιμοι για νέες κατακτήσεις; είστε έτοιμοι να προχωρήσετε;».

Η απειλή είναι ξεκάθαρη. Παρά το γεγονός ότι τα γνωστά κέντρα των Αθηνών που πρεσβεύουν την ηττοπάθεια και την υποταγή έσπευσαν να αποδώσουν στην προεκλογική περίοδο στην Τουρκία και στις επερχόμενες εκλογές αυτό πρακτικά δε σημαίνει τίποτα. Δε σημαίνει τίποτα γιατί άσχετα από το προεκλογικό ή όχι κλίμα ο σχεδιασμός της είναι προφανής και δεν είναι αποτέλεσμα στιγμιαίας παρόρμησης αλλά κινείται βάσει σχεδίου το οποίο εκτυλίσσεται καθημερινά στο Αιγαίο. Αργά ή γρήγορα η Αθήνα θα κληθεί να αντιμετωπίσει το σχεδιασμό αυτό εκτός και αν αποφασίσει ότι είναι καλύτερα η υποταγή εξασφαλίζοντας μια απατηλή ειρήνη.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top