GuidePedia

0

Η στρατηγική “α λα Ανδρέας Παπανδρέου” συνεχίζεται από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Οι αμερικανοί γκρινιάζουν για την ελληνική προθυμία συμμετοχής στον νέο αγωγό που σχεδιάζει η Μόσχα ,οι ευρωπαίοι πιέζουν σε σημείο απόλυτου παραλογισμού και ο Έλληνας πρωθυπουργός όπως έχει κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις ,σηκώνει το τηλέφωνο και καλεί Κρεμλίνο. Το θετικό της υπόθεσης που δεν μπορούμε ούτε να αγνοήσουμε,αλλά ούτε και να υπερεκτιμήσουμε είναι ότι ο Πούτιν αμέσως απαντά!

Πούτιν και Τσίπρας μίλησαν στη μία το μεσημέρι. Την κλήση έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όλα αυτά μια ημέρα μετά την αναστολή πληρωμής του ΔΝΤ και ύστερα απ' την σφοδρή αντίδραση της Αθήνας στο πακέτο μέτρων των δανειστών η επικοινωνία του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Ρώσο πρόεδρο κεντρίζει ενδιαφέρον όλων.

Τι συζητήθηκε
 
Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την επιχειρηματική και ενεργειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ, και την συμμετοχή της Ελλάδας στην επενδυτική τράπεζα των BRICS.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Ας μην κρυβόμαστε βέβαια . Σημασία έχει ο συμβολισμός της ανοιχτής γραμμής Αθήνας -Μόσχας.

Επικαλεστήκαμε τον Ανδρέα Παπανδρέου για να υπενθυμίσουμε στους παλαιότερους που το έχουν ζησει πως διαχειριζόταν τον “θυμό” των ΗΠΑ.

Οι δύο άνδρες αναμένεται να συναντηθούν και στις 18-20 Ιουνίου στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που θα έχει ανάλογο περιεχόμενο...

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top