GuidePedia

0

«Ζυμώσεις» βρίσκονται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο ανάμεσα σε Τούρκους και Ισραηλινούς, με αντικείμενο την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, σε μια εξέλιξη που μπορεί να έχει επιπτώσεις σε ζητήματα που άπτονται της ελληνικής εθνικής ασφάλειας.
Όπως υποστηρίζει σε σχετικό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ανώτατοι Ισραηλινοί και Τούρκοι διπλωμάτες συναντήθηκαν μυστικά στη Ρώμη, ανακινώντας τη διαδικασία επαναπροσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών.
«Μετά από καιρό παγώματος των διμερών σχέσεων οι διμερείς συνομιλίες για την επίτευξη μιας συμφωνίας επαναπροσέγγισης άρχισαν και πάλι. Σε αυτές συμμετείχαν ο γραμματέας του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών Ντορ Γκολντ και από τουρκικής ο ομόλογός του Φεριντίν Σινιρλίογλου», αναφέρει το δημοσίευμα.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Τούρκοι διπλωμάτες που ρωτήθηκαν, ανωνύμως, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν, αλλά και να διαψεύσουν τις πληροφορίες.

Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έφτασαν στο ναδίρ κατόπιν του επεισοδίου με το πλοίο του στολίσκου για τη Γάζα Μαβί Μαρμαρά, το 2010, το οποίο κυριεύτηκε από τους Ισραηλινούς. Η συμπλοκή είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 10 Τούρκων. Αρκετές έως τώρα προσπάθειες εξομάλυνσης των διμερών σχέσεων, παρά τις αμερικανικές πιέσεις, απέτυχαν.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top