GuidePedia

0

Την προηγούμενη Κυριακή ο Ερντογάν ήταν ο πιο δυστυχής άνθρωπος στην Άγκυρα. Έχοντας περιοδεύσει σε όλη την Τουρκία ζητώντας από τους Τούρκους να του δώσουν 400 βουλευτές ώστε να ξαναγράψει το σύνταγμα, βρέθηκε τελικά με μόλις 258.
Του Μπουράκ Μπεγκντίλ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΧΟΥΡΙΕΤ
ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας

Ο ίδιος και οι παρατρεχάμενοι ήθελαν τους ψήφους ενός άλλου κόμματος και τώρα είναι στενοχωρημένοι γιατί στη νέα τουρκική βουλή εκπροσωπείται το 95% των Τούρκων. Δυστυχώς για τον ίδιο δεν άλλαξε τον εκλογικό νόμο βάζοντας πλαφόν 30% για την είσοδο ενός κόμματος στο κοινοβούλιο, ώστε να απολαύσει 100% πλειοψηφία.
Τα τρολς του Ερντογάν όμως λένε τώρα πως οι Τούρκοι ψήφισαν όπως ψήφισαν διότι «οι ιμπεριαλιστές επενέβησαν στις κάλπες». Μια κίτρινη φυλλάδα προσκείμενη στον Ερντογάν έγραψε μάλιστα πως το αποτέλεσμα των εκλογών προήλθε «από συνωμοσία των νέων σταυροφόρων που ήθελαν να σταματήσουν τον Ερντογάν από την κατάκτηση της Ιερουσαλήμ».

Στις 7 Ιουνίου ψήφισαν 56,6 εκατ. Τούρκοι. Από αυτούς το κόμμα του Ερντογάν ψήφισαν 18,8 εκατ., δηλαδή το 33%. Τα υπόλοιπα 37,8 εκατ. ήταν προφανώς, πιόνια στην συνωμοσία των νέων σταυροφόρων. Άρα το 59% των Τούρκων είναι συνωμότες, οπαδοί πραξικοπημάτων, τρομοκράτες, προδότες και φυσικά σιωνιστές.
Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένους κληρικούς, φίλους του Ερντογάν, οι Τούρκοι που δεν ψήφισαν τον Ερντογάν δεν είναι μουσουλμάνοι, καθώς οι καθαροί μουσουλμάνοι ήταν επιβεβλημένο να ψηφίσουν υπέρ του Ερντογάν.
Δυστυχώς όμως για τον Ερντογάν, για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια το κόμμα του μειοψηφεί. Ο ίδιος βρίσκεται στον αέρα, αμίλητος, προσπαθώντας να συγκαλύψει την ήττα εμφανιζόμενος ως ήρωας.
Είναι ένας μοναχικός σουλτάνος στο υπερπολυτελές και πανάκριβο παλάτι του και τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να δώσει μια μάχη ύπαρξης με τους πραγματικούς και τους φανταστικούς του εχθρούς.

Όπως ανέφερε Αμερικανός αναλυτής, «ο Ερντογάν προσπαθεί να οδηγήσει ένα λεωφορείο από πορσελάνη με χρυσούς τροχούς. Μετά τα αποτελέσματα της Κυριακής το λεωφορείο έχει απομείνει χωρίς προφυλακτήρες, πόρτες και παράθυρα, για να μην αναφέρουμε πως έχει διαρροή καυσίμων».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top