GuidePedia

0

Την Ευρώπη και τη Δύση, στο σύνολό της, κάλεσε να επιβάλει κυρώσεις κατά της Αιγύπτου, μετά την επιβολή από το αρμόδιο αιγυπτιακό δικαστήριο, της εσχάτης των ποινών στον πρώην πρόεδρο της χώρας, ο Τούρκος πρόεδρος, παραληρώντας και πάλι.
«Ε Ευρώπη, ε Δύση! Δεν ήταν η θανατική ποινή απαγορευμένη; Γιατί σιωπάτε; Γιατί τάσσεστε υπέρ του Σίσι; Φωνάζω σε όλο τον κόσμο, τους διεθνείς οργανισμούς, γιατί δεν επιβάλετε κυρώσεις;», φώναξε ο Αδελφός Μουσουλμάνος Ερντογάν, υπερασπίζοντας τη ζωή του Αδελφού Μουσουλμάνου Μόρσι, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας.
«Μας επιτεθήκατε για το πάρκο Γκεζί. Όμως άλλα θέλατε. Θέλατε να αποδυναμώσετε την Τουρκία. Αποτύχατε. Νομίζατε ότι θα καταρρεύσουμε οικονομικά. Ηττηθήκατε», συμπλήρωσε. «Αυτά που γίνονται κατά του Μόρσι και των φίλων του δεν είναι αποδεκτά. Όλος ο κόσμος αυτοαναιρείται σιωπώντας. Αν ο Μόρσι, ω μη γένοιτο, εκτελεστεί θα γίνει μάρτυρας.


Αν ποτέ καταλήξω όπως αυτός, πιστεύω πως ο Αλλάχ θα με κατατάξει στους μάρτυρες επίσης», κατέληξε. Κι αν δεν το κάνει, ίσως βοηθήσει ο μπεζαχτάς που έχει μαζευτεί κατά τη διάρκεια της προσφοράς του στον προφήτη, μέσω των θέσεων που κατέλαβε, για να αλλάξει γνώμη, συμπληρώνουμε εμείς. Για να το εγείρει ως ενδεχόμενο, κάτι θα ξέρει.

Και ο πρωθυπουργός Νταβούτογλου εμφανίστηκε λάβρος και μαζί με τους υπουργούς του και κορυφαίους αξιωματούχους καταδίκασαν την απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου, η οποία επιβάλει την εκτέλεση του Μόρσι. Η απόφαση του αιγυπτιακού δικαστηρίου, πάντως, δεν είναι τελεσίδικη.
Η οριστική απόφαση θα εκδοθεί στις 2 Ιουνίου. Ωστόσο ο Ερντογάν και η κλίκα του βρήκαν την ευκαιρία να ξεσπαθώσουν, ανέξοδα, προεκλογικά, φανατίζοντας τον τουρκικό, σουνιτικό, μουσουλμανικό όχλο που αποτελούν και την εκλογική τους βάση.

Τη «βαθιά τους ανησυχία», πάντως, για την θανατική καταδίκη του Μόρσι εξέφρασαν και οι Αμερικανοί, οι οποίοι όμως δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν το στάδιο της ανησυχίας για δεκάδες λόγους. Έτσι η «βαθιά τους ανησυχία» προκαλείται, μάλλον, για την τιμή των όπλων.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top