GuidePedia

0

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για ένα Τούρκο αξιωματικό και τους 33 στρατοχωροφύλακές του που είχαν σταματήσει τα φορτηγά της ΜΙΤ τα οποία μετέφεραν όπλα στους τζιχαντιστές στην Συρία, τον Ιανουάριο του 2014.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα οι στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι κλήθηκαν από τις αρχές να σταματήσουν τα φορτηγά, θεωρούνται «μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Selam-Tevhid που έχει ως στόχο την πτώση της τουρκικής κυβέρνησης».
Μετά την έκδοση των ενταλμάτων εξαπολύθηκε ευρεία επιχείρηση σε οκτώ επαρχίες της χώρας για να εντοπιστεί το προσωπικό της διμοιρίας που διεξήγαγε τον έλεγχο στα φορτηγά της ΜΙΤ. Τον Ιανουάριο του 2014 φορτηγά της ΜΙΤ τα οποία αποδείχθηκε πως μετέφεραν όπλα εντοπίστηκαν την 1η Ιανουαρίου 2014 στο Χατάι και στις 19 Ιανουαρίου στα Άδανα.

Οι άτυχοι στρατοχωροφύλακες δεν είναι οι μόνοι πολύ πληρώνουν την οργή του Ερντογάν για την αποκάλυψη της πολιτικής του στην Συρία και της έμπρακτης ενίσχυσης των τζιχαντιστών. Δεκάδες αστυνομικοί έχουν συλληφθεί, για τον ίδιο λόγο, σε όλη την Τουρκία. Μόνο τον Φεβρουάριο του 2015 συνελήφθησαν 29 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι 17 καταδικάστηκαν ως τρομοκράτες ή κατάσκοποι!
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top