GuidePedia

0

Βράζει η Τουρκία μετά την απίστευτη διπλωματική ήττα – στραπάτσο στο υπερτροφικό, αλλά συμπλεγματικό της «εγώ» – που υπέστη από τις δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου σχετικά με την αρμενική γενοκτονία, αλλά και τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, νύξη για την οποία έκανε.
Η Τουρκία απάντησε, οργισμένα και σπασμωδικά, αποσύροντας τον πρέσβη της από το Βατικανό. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών απείλησε, μάλιστα, με επιπλέον μέτρα κατά του Βατικανού, που ίσως πλέον από… στενοχώρια να εξετάζει την επαναφορά των σκουρόχρωμων αμφίων για τους ιερείς του, αυτών της Μεγάλης Εβδομάδας.
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τον πάπα πως αν και μιλά για τους Αρμενίους δεν αναφέρεται στα βάσανα των μουσουλμάνων. «Δυστυχώς η Ιστορία έχει καταστεί όργανο της πολιτικής… Τα σχόλια του πάπα είναι προσβλητικά για τον τουρκικό λαό και την Τουρκία», είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος κατηγόρησε, ουσιαστικά, τον πάπα ως συκοφάντη, καθώς χρησιμοποίησε τον όρο γενοκτονία που είναι «απλώς ένας νομικός όρος».

Η «αυλή των θαυμάτων» του Ερντογάν σε νέες περιπέτειες. Να είναι καλά όμως οι άνθρωποι, που σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό ευρύτερα, είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μας, φροντίζοντας σε κάθε ευκαιρία να θυμίζουν εκεί που πρέπει, ότι τα ελληνικά σύνορα ταυτίζονται με αυτά του δυτικού κόσμου και των αξιών του, ενώ σκέψεις για συμπερίληψη κι άλλων, προσκρούει στην Ιστορία και τη λογική, παρά το – αμφίβολο κατ’ εμάς – οικονομικό συμφέρον.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top