GuidePedia

0

Το ότι οι σημερινοί Άραβες Παλαιστίνιοι κατάγονται από αρχαίους Κρήτες με απλά επιχειρήματα αποδεικνύεται μέγα ψέμα, που απλώς εξυπηρετεί κάποια συμφέροντα.

Από τον Γούλιαμ Γουλιέλμο, ιστορικό, συγγραφέα

Τμήμα των αρχαίων Φιλισταίων μπορεί να ήρθαν από την Κρήτη, αλλά η Κρήτη τότε κατοικείτο από τους Κοφτάρ-Κοφταρήμ, ή Μίνωες, ένα εντελώς μη Ελληνικό φύλο. Οι Φιλισταίοι μετά από 200 χρόνια κυριαρχίας στην περιοχή γύρω από την Γάζα (τμήμα της αρχαίας Φοινίκης) τελικά υποτάχθηκαν από τον Ιουδαίο ηγεμόνα David. Οι εξεγέρσεις των Φιλισταίων κατά των Εβραίων πνίγηκαν στο αίμα. Τέλος οι Ασσύριοι υπό τον ηγεμόνα Ashurbanipal κατέλαβαν το Ισραήλ και εξόντωσαν ή μετέφεραν τους εναπομείναντες Φιλισταίους στην Ασσυρία. Σχεδόν έντεκα αιώνες μετά, το 632 μ.Χ. εμφανίζονται οι Άραβες κατακτητές στην περιοχή.

Άρα πώς ένας λαός που εξαφανίσθηκε τα τέλη του 7ου αιώνα π.Χ. έχει κάπoια σχέση με κατακτητές που εμφανίσθηκαν τόσους αιώνες μετά; Το 62 π.Χ. ο Πομπηίος καταλαμβάνει την Ιερουσαλήμ, με την βία. Κατά την επανάσταση του 66-70 μ.Χ. όπου ο Τίτος καταλαμβάνει την Ιερουσαλήμ εκατοντάδες χιλιάδες Εβραίοι σφάχθηκαν και εκδιώχθηκαν. Στην επανάσταση του Μπαρκόχβα το 135 μ.Χ. ο αυτοκράτωρ Αδριανός και πάλι έσφαξε και εξόρισε χιλιάδες Εβραίους. Η Ιερουσαλήμ ονομάστηκε Αίλια Καπιτολίνα και η επαρχία Παλαιστίνη, από τους παλιούς εχθρούς των Εβραίων. Χιλιάδες Εβραίοι εγκαταστάθηκαν στην Μικρά Ασία, Ελλάδα, Ιταλία και σε άλλα μέρη της αχανούς Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Παρά ταύτα, ένας ισχυρός πυρήνας Εβραίων παρέμεινε στην περιοχή.

Οι Παλαιστίνιοι που αναφέρει ο Ρωμαίος ιστορικός Ζώσιμος που συνετέλεσαν στη νίκη των Ρωμαίων κατά της Ζηνοβίας βασίλισσας της Παλμύρας, στην μάχη της Έμεσσας δεν είναι άλλοι από τους Εβραίους ακρίτες, της Ιουδαίας. Οι Εβραίοι ήταν αρκετά ισχυροί ώστε έκαναν μικρο επαναστάσεις κατά των Ρωμαίων το 352 μ.Χ. επί αυτοκράτορος Κωνστάντιου ΙΙ, το 484 μ.Χ. επί αυτοκράτορος Ζήνωνος και το 517 μ.Χ. επί αυτοκράτορος Αναστάσιου. Ο μύθος του ότι οι κακοί Εβραίοι εμφανίσθηκαν ξαφνικά από το πουθενά και πήρα την γη των κακόμοιρων Αράβων, το 1948 είναι απόλυτα λανθασμένος. Το 628 μ.Χ. η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία του Ηρακλείου ήταν εξουθενωμένη από μακρόχρονους πολέμους κατά των Περσών, Αράβων, Αβάρων, Σλάβων, Αντών και Ερούλων και δεν ήταν σε θέση να τα βάλει με την καινούρια υπερδύναμη, το Ισλάμ. Λίγο πριν πεθάνει, ο προφήτης Μωάμεθ εισέβαλε στην Ιουδαία, το 632 μ.Χ. αλλά ηττήθηκε στην μάχη του Mutah από τους Ρωμαίους. Το 634, δύο χρόνια αργότερα, οι Άραβες υπό τον Abu Bakr ξανά εισέβαλαν στην Ιουδαία.

Το 635 οι Άραβες κατέλαβαν την Γάζα και έσφαξαν την Βυζαντινή φρουρά. Ο ιστορικός Steven Runciman θεωρεί πως αυτοί είναι οι πρώτοι μάρτυρες της χριστιανοσύνης. Το 636 οι Άραβες υπό τον Umar ibn Al-Khattāb νίκησαν στο Υιαρμούκ έναν τεράστιο Ρωμαϊκό στρατό υπό τους Θεόδωρο Τριθούριο και τον Αρμένιο πρίγκιπα Βαχάν. Οι Βυζαντινοί στρατηγοί μαζί με ίσως μέχρι και πενήντα χιλιάδες άνδρες βρήκαν τραγικό θάνατo. Μετά την μάχη ο Αυτοκράτορας Ηράκλειος εγκατέλειψε την Συρία, παίρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό. Οι ‘Αραβες κατέλαβαν αμαχητί την Δαμασκό. Το 638 ο Umar ibn Al-Khattāb δέχθηκε την παράδοση της Ιερουσαλήμ από τον Πατριάρχη Σοφρώνιο. Το σύγχρονο Ιράκ, η Συρία, ο Λίβανος, η Ιουδαία, η Δυτική Ιορδανία και η βόρεια Αφρική, έως το Μαρόκο αποικίσθηκαν από Άραβες. Πολλοί από τους ντόπιους ή ισλαμοποιήθηκαν, αφομοιώθηκαν, ή σφάχτηκαν ή πουλήθηκαν ως δούλοι. Ανάμεσα σε αυτούς που σφάχτηκαν η αφομοιώθηκαν ήταν και οι Έλληνες, της Δεκάπολης Jerash-Γέρασα, Rabat Amman-Φιλαδέλφεια, Beth Shean-Σκυθόπολης κτλ.

Στα χρόνια τις Αραβικής κυριαρχίας η περιοχή έγινε το μήλο της έριδος για πολλές αυτοκρατορίες. Οι Βυζαντινοί ξανα- κατέλαβαν για ένα διάστημα την περιοχή, κατόπιν ήρθαν οι Σταυροφόροι, οι οποίοι έσφαξαν και Άραβες και Εβραίους, ξανά οι Άραβες, μετά οι βάρβαροι Μαμελούκοι και τέλος οι Οθωμανοί Τούρκοι. Με τις τόσες επιδρομές και σφαγές η περιοχή σχεδόν άδειασε από Εβραίους και από Άραβες. Ο συγγραφέας - εξερευνητής Mark Twain που επισκέφτηκε την Ιουδαία δήλωσε πως το Ισραήλ στα χρόνια του είχε ελάχιστους κατοίκους. Σύγχρονοι του Mark Twain έκαναν παρόμοιες δηλώσεις. Σε φωτογραφίες του 1920 η Σεχέμ είναι άδεια, πλην του αρχαίου τάφου του Ιωσήφ. Η σύγχρονη πόλη στην Δυτική όχθη είναι πολύ μοντέρνα.

Οι Τούρκοι και κυρίως ο Τούρκος σουλτάνος Abdul Hamit στα τέλη του 19 αιώνα άρχισε να μεταφέρει διάφορους Άραβες Βεδουίνους από την Αλγερία, Συρία, Λίβανο και Σαουδική Αραβία στην αραιοκατοικημένη επαρχία της Ιουδαίας. Οι Βρετανοί συνέχισαν και αυτοί να δέχονται διάφορους Άραβες μετανάστες. Αντιθέτως, οι Τούρκοι και οι Βρετανοί έβαλαν quota, δηλ περιορισμούς στον αριθμό Εβραίων που έκαναν Aliya (επιστροφή στα πάτρια εδάφη). Μάλιστα οι περιορισμοί αυτοί άφησαν χιλιάδες Εβραίους έρμαιο στα χέρια των Ναζί. Αντιθέτως, μεγάλο μέρος των Αράβων συνεργάστηκε με τους Ναζί. Ας δούμε τι δηλώνουν οι ίδιοι οι Άραβες για τους Παλαιστίνιους. Ο συνεργάτης του Αδόλφου Χίτλερ, ο μουφτής της Ιερουσαλήμ ο Al Husseini δήλωνε Σύριος και πίστευε στην μεγάλη Συρία. Ο Al Husseini πολέμησε τους Βρετανούς και τους Εβραίους, για να δημιουργήσει μία μεγάλη Συρία. Ο Αιγύπτιος τρομοκράτης Yiasser Arafat δήλωσε πως οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν εθνική συνείδηση και πως θα τους την δώσει αυτός. Ο Zuheir Moshen, αξιωματικός της PLO το 1979 δήλωσε πως δεν υπάρχουν οι Παλαιστίνιοι και πως είναι απλά ένας μοχλός, για να κάνουν ζημιά στο Ισραήλ. Ο Fathi Hammad υπουργός της Χαμάς δήλωσε το 2012 ότι δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι, είναι ένας μύθος και πως είναι διάφοροι μετανάστες από Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία!!!

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Hussein (ο σφαγέας Παλαιστινίων) δήλωσε πως δεν υπάρχει Παλαιστίνη, μόνο Ιορδανία. Ο Ιορδανός θρησκευτικός ηγέτης και Σείχης Ahmad Adwan επίσης δήλωσε πως δεν υπάρχει Παλαιστίνη και πως το Κοράνι το ίδιο λέει πως η γη ανήκει στους Εβραίους !! Εύλογο είναι ερώτημα, όταν οι Αιγύπτιοι κατείχαν την Λωρίδα της Γάζας από το 1948 έως το 1967, γιατί οι Παλαιστίνιοι δεν ζήτησαν ανεξαρτησία από τους Άραβες αδελφούς τους ?? Παρομοίως, όταν οι Ιορδανοί κατείχαν την Ιουδαία-Σαμάρια (Δυτική Όχθη) από το 1948 έως το 1967, γιατί οι Παλαιστίνιοι δεν ζήτησαν ανεξαρτησία από τους Άραβες αδελφούς τους; Και πόσες οργανώσεις διαμαρτυρήθηκαν στις Αιγυπτιακές και Ιορδανικές πρεσβείες; Ο λόγος που δεν ζήτησαν ανεξαρτησία οι Παλαιστίνιοι από τους Αιγύπτιους και Ιορδανούς είναι το ότι δεν υπήρχαν ως έθνος. Μόνο από το 1967 και μετά οι Παλαιστίνιοι άρχισαν να μιλούν για κατοχή, όταν οι Εβραίοι ελευθέρωσαν τα εδάφη αυτά, κατά τον θρυλικό πόλεμο του 1967!

Κατά την Βρετανική διοίκηση (Mandate) η ένωση των γυναικών της Ράμλας ονομαζόταν Ένωση Αραβισσών γυναικών και όχι Παλαιστινίων γυναικών. Χιλιάδες φτωχοί Λιβανέζοι που κατέφυγαν στα στρατόπεδα την δεκαετία του 50 για να λαμβάνουν δωρεάν τρόφιμα από οργανισμούς μετρούν και αυτοί σήμερα ως Παλαιστίνιοι. Τέλος, ας δούμε πώς φέρονται οι αδελφοί Άραβες στους αδελφούς τους, τους Παλαιστίνιους. Οι Άραβες στις χώρες που τους φιλοξενούν θεωρούν τους Παλαιστίνιους βρόμικους, σαν τσιγγάνους. Το 1970 ο βασιλιάς της Ιορδανίας Hussein έσφαξε χιλιάδες Παλαιστίνιους, όταν οι τελευταίοι του έκαναν πραξικόπημα. Το 1976 και 1982-1983 ο Σύριος δικτάτορας Haphez al Assad στον Λίβανο έσφαξε πολλούς Παλαιστίνιους και έκανε απόπειρες να δολοφονήσει τον Yiaser Arafat. Ο Yiaser Arafat δολοφονήθηκε, από δικούς του ανθρώπους, το 2004.

Το 2012 ο Σύριος δικτάτορας Bashar al Assad έσφαξε πολλούς Παλαιστίνιους στις πολυκατοικίες τους, στην Συρία! Η Παλαιστινιακή οργάνωση του Abu Nidal έσφαξε Ιορδανούς, Σαουδάραβες και άνδρες της PLO-Φατάχ! Ο Abu Nidal δολοφονήθηκε από άνδρες του Sadam Husein, το 2002. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Sissi κατέστρεψε τα τούνελ της Χαμάς και έσφαξε Παλαιστίνιους τρομοκράτες στο Σινά. Ο πόλεμος στο Σινά είναι ακόμη σε εξέλιξη !!! Τέλος, όταν η Χαμάς έκανε πραξικόπημα το 2006 έσφαξε εκατόν πενήντα μέλη της PLO-Fatah! Δεκάδες Παλαιστίνιοι εκτελούνται από την Χαμάς, κάθε χρόνο. Το 1990 οι Κουβετιανοί εξεδίωξαν χιλιάδες Παλαιστίνιους, από την χώρα, διότι οι τελευταίοι στήριξαν τον δικτάτορα του Ιράκ Sadam Husein. Πιο πρόσφατα, τον Απρίλιο του 2015 η ISIS έσφαξε πολλούς άμαχους Παλαιστίνιους, στον καταυλισμό Υιαρμούκ! Εκεί που σφάχθηκαν οι Βυζαντινοί!

Τέτοια αλληλεγγύη έχουν μεταξύ τους οι δήθεν καταπιεσμένοι από Εβραίους Παλαιστίνιοι. Αντιθέτως, οι Εβραίοι πληρώνουν χρυσό Άραβες βουλευτές στο Kneset (Βουλή) να βρίζουν το Ισραήλ. Οι Εβραίοι δίνουν ξύλα, ηλεκτρισμό, νερό και τρόφιμα στους τρομοκράτες της Χαμάς και Φατάχ, ακόμη και όταν δέχονται μπαράζ από πύραυλους, από τους τελευταίους !! Άραβες τρομοκράτες πάνε σε φυλακές, με όλα τα κομφόρ και μέχρι και πτυχία παίρνουν δια αλληλογραφίας! Ο αβάσιμος μύθος ότι Άραβες Παλαιστίνιοι είναι Έλληνες δήθεν, δημιουργήθηκε από κάποιους , στα πλαίσια της προσέγγισης του Ανδρέα Παπανδρέου με τον τρομοκράτη Yiaser Arafat, την δεκαετία του 1980. Ταυτόχρονα, ο ίδιος πολιτικός έκανε ανοίγματα με τους δικτάτορες Sadam Hussein και Muammar Gaddafi. Διαβάζοντας τα παραπάνω κανείς διαπιστώνει πως ναι, υπάρχει κατοχή στην Γάζα και στην Δυτική Όχθη (Ιουδαία-Σαμάρια) ή Αραβική κατοχή, σε αρχαία Εβραϊκά εδάφη! Γνωστός Ελληνο-Εβραίος Ραβίννος τους αποκαλει, και δικαίος, ψευδο-Παλαιστίνιους!

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top