GuidePedia

0

Απίστευτη επίθεση του τουρκικου ΥΠΕΞ κατά του Έλληνα ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου. Η Άγκυρα με πρωτοφανή θρασύτητα καλεί την ελληνική κυβέρνηση να τον θέσει υπό έλεγχο και απειλεί με ένταση στα ελληνοτουρκικά!

Στην απαράδεκτη ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ -όπως μεταφράστηκε από την ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα - επισημαίνει:

Για τις τελευταίες δραστηριότητες και δηλώσεις, οι οποίες κρίνονται απαράδεκτες, του Υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, ο οποίος από τη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα παρατηρείται πως ακολουθεί μία προκλητική συμπεριφορά έναντι της Τουρκίας, και αυξάνουν την ένταση στο Αιγαίο, καλούμε την ελληνική κυβέρνηση σε σύνεση και να θέσει το ταχύτερο δυνατόν υπό έλεγχο αυτές τις ανεύθυνες συμπεριφορές. Είναι ολοφάνερο ότι η συνέχιση των ανεύθυνων κινήσεων δε θα εξυπηρετήσουν κανέναν άλλον σκοπό πέραν της αύξησης της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Αιγαίο. Η κατάσταση αυτή θα επιφέρει ζημία στις προσπάθειες για την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών και στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Γνωστοποιούμε, για μία ακόμα φορά σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να προστατεύσει, με μέτρα που θα λάβει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο. Επισημαίνουμε για μία ακόμα φορά την αναγκαιότητα να επωφεληθούμε από τους ισχύοντες μηχανισμούς διπλωματικού διαλόγου, με σκοπό την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο.

Στη Ρόδο ο Καμμένος



Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Ρόδο για την 67η επέτειο ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα, μια ημέρα εθνικής επετείου, μια ημέρα εθνικής εορτής, η μαθητιώσα νεολαία, ο ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις, γιορτάσαμε μαζί την επανένωση της Δωδεκανήσου με τη μητέρα πατρίδα, με τραγούδια και χορούς, χωρίς να υπάρχουν μπάρες.
Η Ελλάδα ενωμένη, ο λαός ενωμένος, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε απειλή είτε αυτή είναι πολεμική είτε είναι οικονομική. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top