GuidePedia

0

Η Τουρκία υποστηρίζει την ανάληψη δράσης από τη Σαουδική Αραβία στην Υεμένη, κατά των σιιτών Χούτις, όπως δήλωσε, σε συνέντευξή του, σε γαλλικό δίκτυο, ο πρόεδρος της χώρας Ερντογάν. Είπε ακόμα πως η σκέφτεται να παράσχει στην Σαουδική Αραβία «λογιστική υποστήριξη», αναλόγως της εξέλιξης της κατάστασης.
«Υποστηρίζουμε την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας. Το Ιράν και οι τρομοκρατικές ομάδες πρέπει να υποχωρήσουν (από την Υεμένη)», είπε. Την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, η οποία στρέφεται ανοικτά κατά του Ιράν, υποστηρίζουν η Αίγυπτος, το Σουδάν, η Ιορδανία, το Μαρόκο και οι περισσότερες χώρες του Περσικού Κόλπου.
Η Σαουδική Αραβία ανησυχεί ιδιαίτερα με την αύξηση της επιρροής του σιιτικού Ιράν στη Μέση Ανατολή. Ο κίνδυνος ανάφλεξης μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν είναι ιδιαίτερα αυξημένος. Ο Ερντογάν πάντως μίλησε και για το Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας πως είναι απαραίτητη η εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων εναντίον του.

Το θέμα είναι εάν και κατά πόσον (βλ. σίγουρα…) αυτές οι αναφορές Ερντογάν σχετίζονται με την… άρση του «τηλεφωνικού εμπάργκο» από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου που μίλησε χθες με τον Ερντογάν. Κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες δίνουν εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που περιγράφουν οι δυο πλευρές στις ανακοινώσεις τους για το περιεχόμενο και τον τόνο της συνομιλίας…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top