GuidePedia

0

Σε πολύ δύσκολη η κυβέρνηση Τσίπρα, η οποία πιέζεται από όλες τις πλευρές. Το σχέδιο της «διακριτικής επιτήρησης», για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει ότι προωθείται, δεν φαίνεται να πείθει μέχρι στιγμής στο εσωτερικό.

 Οι δανειστές πιέζουν να τιμηθούν οι υπογραφές Βαρουφάκη που αποκλείουν τις μονομερείς ενέργειες. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει τα νομοσχέδια ως ανθρωπιστικά αναγκαία. Οι κομμουνιστικές συνιστώσες πιέζουν από την άλλη για ρήξη με τους δανειστές και απειλούν με διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ, αν συνεχιστεί το Μνημόνιο.

 Όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ πιέζουν για εκπλήρωση των προεκλογικών υποσχέσεων, οι οποίες όμως δεν έχουν σχέση με το Μνημόνιο. Επιπλέον πιέζουν και οι ενδεχόμενες αντιδράσεις, αν και εφόσον υπάρξει πρόβλημα με την καταβολή μισθών και συντάξεων.

Ουδείς ξέρει τι τελικά θα συμβεί και αν η Ελλάδα γίνει η απαρχή για ντόμινο δυσάρεστων εξελίξεων στην Ευρώπη που θα οδηγήσουν σταδιακά σε κραχ και παγκόσμια κυβέρνηση. Ήδη στην Φρανκφούρτη είχαμε σοβαρά επεισόδια κατά του πολιτικοοικονομικού status quo.

Το greek μπάχαλο περιπλέκει την κατάσταση. Αν αποχωρήσουν οι «αριστεροί» από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, περιμένουν, όπως έχουμε εκτιμήσει, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ ακόμα και ΝΔ για πιθανή συνεργασία ή έστω ανοχή.

Αν εφαρμοστούν οι προεκλογικές υποσχέσεις πάμε για έξοδο από το ευρώ, αλλά η ΕΕ θέλει, σύμφωνα με τα λεγόμενα, να μας κρατήσει πάση θυσία εντός. Εκλογές ή δημοψήφισμα θα βάλουν ακόμα πιο δύσκολα στην ελλαδική οικονομία, με την αγορά να παραμένει παγωμένη.

Ή στο παραπέντε θα δοθεί κάποια άλλη «μαγική λύση», με τις «ευλογίες» των Η.Π.Α., που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές, έτσι ώστε να εφαρμοστούν τα όποια μέτρα;

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top