GuidePedia

0

Οι Γερμανοί είναι μονοδιάστατοι αλλά όχι ανόητοι. Έχουν πλήρη γνώση ότι ο Αλέξης Τσίπρας«παίζει» γεωπολιτικά σε άλλο στρατόπεδο από το δικό τους.

Για αυτό και στη συνάντηση που θα έχουν  Άνγκελα Μέρκελ και Αλέξης Τσίπρας, η καγκελάριος θα του θέσει το ουσιαστικό δίλημμα:
«Εξακολουθείτε να θέλετε τη βοήθειά μας; Διάλεξε με ποιο στρατόπεδο θα πας… εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε».
Είναι απόλυτα σίγουρο ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι ιδιαιτέρως δυσαρεστημένη από το πολιτικό φλερτ που επιχειρεί το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση με τις ΗΠΑ, την Κίνα και τη Ρωσία.
Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από σαφές ότι η κυρία Μέρκελ θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να διαλέξει «στρατόπεδο» βάζοντάς του παράλληλα το δέλεαρ της οικονομικής βοήθειας με ευνοϊκούς όρους.
Ωστόσο, όπως πολλές φορές έχουμε επισημάνει , τα συμφέροντα της Ελλάδας, όπως έχει διαμορφωθεί η γεωπολιτική σκακιέρα, δεν συμπορεύονται πουθενά με τους σχεδιασμούς του Βερολίνου.
Τα πλούσια σε υδρογονάνθρακες κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου είχαν ως αποτέλεσμα τη συγκρότηση μιας ισχυρής συμμαχίας μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και Αιγύπτου, υπό τις ευλογίες της Ουάσιγκτον.
Οι Γερμανοί από την πλευρά τους επιθυμούν μια καταχρεωμένη Ελλάδα, ώστε να κάνουν αυτοί κουμάντο (ως Ευρωπαϊκή Ένωση) στο «ελληνικό μερίδιο» στους υδρογονάνθρακες. Οι ΗΠΑ, από την άλλη, δεν έχουν καμία διάθεση να επιτρέψουν στους Γερμανούς να πάρουν τον έλεγχο των κοιτασμάτων στην ανατολική Μεσόγειο μέσω μιας καταχρεωμένης, εξαθλιωμένης και εξαρτημένης από το Βερολίνο Ελλάδας.
Ο ρόλος της Ελλάδας έχει αναβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό και από την επιθετικότητα του Ισλαμικού Κράτους. Οι Αμερικανοί θέλουν ένα δεύτερο Ισραήλ στην περιοχή και αυτό θέλουν να είναι η Ελλάδα. Οι Γερμανοί θέλουν την Ελλάδα αποικία.
Οι προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις προσπαθούσαν να έχουν ευχαριστημένους τόσο τους Γερμανούς όσο και τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να παρατείνουν τη δυστυχία του ελληνικού λαού, αφού το μόνο που ικανοποιεί το Βερολίνο είναι η λιτότητα, ενώ την ίδια ώρα έκαναν και τα χατίρια της Ουάσιγκτον, για συμμαχία στην ανατολική Μεσόγειο, δίχως όμως ο ελληνικός λαός να έχει κάποιο όφελος στην καθημερινότητά του.
Οι συνεχείς πιέσεις που ασκεί ο Μπάρακ Ομπάμα στην Άνγκελα Μέρκελ να αφήσει την Ελλάδα στην ησυχία της, ώστε να ανακάμψει, οφείλονται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν στην παρούσα φάση ισχυρή Ελλάδα, περιφερειακή δύναμη, ικανή όχι μόνο να προστατέψει τα κοιτάσματα αλλά και να λειτουργεί ως προμαχώνας της Δύσης απέναντι στους τζιχαντιστές. Επίσης μια ισχυρή Ελλάδα θα μπορεί να βάλει πλάτη και στο Ισραήλ, που είναι περικυκλωμένο από ισλαμικά στίφη.
Η Μέρκελ παράλληλα «κλείνει» το μάτι και στον Ερντογάν. Μην ξεχνάμε ότι Γερμανοί και Τούρκοι έχουν από παλιά εξαιρετικές σχέσεις. Οι γερμανικοί σχεδιασμοί για ειδική οικονομική ζώνη στη Θράκη αλλά και κοινές έρευνες που έχουν συμφωνήσει να κάνουν με την Τουρκία στο Αιγαίο για πετρέλαιο, φανερώνουν ότι η Μέρκελ θα παίξει και το τουρκικό χαρτί εάν ζοριστεί.
Η Ελλάδα παραδοσιακά ανήκει στο στρατόπεδο των ναυτικών δυνάμεων, ως ναυτική δύναμη που και η ίδια είναι. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποφασίσει με ποια πλευρά γεωπολιτικά θα πορευτεί, οι Γερμανοί το έχουν καταλάβει και θα προσπαθήσουν να το παίξουν για μια ακόμη φορά «τσαμπουκάδες».
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις επαφές της Ελλάδας με τη Μόσχα και το Πεκίνο, γίνονται με τρόπο τέτοιο που δεν διαταράσσεται η συμμαχία μας με τις ΗΠΑ, αλλά οπωσδήποτε «ενοχλούν» τη Μέρκελ που θέλει να έχει λόγο σε όλα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top