GuidePedia

0


Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είπε στους Ευρωπαίους αυτό που φοβούνται ακόμη και να το ακούσουν. Η κατάρρευση της Ελλάδας την οποία κάποιοι στο Βερολίνο φαίνεται ότι επιδιώκουν βλακωδώς σημαίνει πολύ απλά ότι το “φράγμα” που “προστατεύει” την φαινομενική τουλάχιστον ηρεμία των βορειοευρωπαίων δεν θα υπάρχει. Το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης το όποιο όλοι οι κατά τ΄ άλλα “σοβαροί” Ευρωπαίοι έχουν “φορτώσει” ξεδιάντροπα στην διαλυμένη οικονομικά Ελλάδα δεν θα μπορεί να ελεγχθεί ούτε με τον υποτυπώδη τρόπο που γίνεται αυτή τη στιγμή από τις ελληνικές αρχές ,τις δυνάμεις ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεν απείλησε ο Κοτζιάς. Την πλήρη αλήθεια είπε και καλό θα κάνουν οι Ευρωπαίοι έστω και τώρα να την ακούσουν. Να καταλάβουν ότι με τα “ευρώ” τους ,από τα οποία κάτι …λίγα δίνουν στην Ελλάδα για να κρατά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους μετανάστες το πρόβλημα ούτε λύνεται ,ούτε μπορεί να ελεγχθεί πλέον. Η Ελλάδα έτσι όπως την κατάντησε η κοντόφθαλμη γερμανική πολιτική που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη απλά δεν αντέχει να σηκώνει αλλο το δυσβάσταχτο βάρος της αντιμετώπισης ενός κολοσσιαίου προβλήματος. Πόσο μάλλον αν ο Σόϊμπλε και οι υποστηρικτές του φθάσουν μέχρι το τέλος το αυτοκαταστροφικό για την Ευρώπη σενάριο , που προβλέπει τον πλήρη οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας.

Ας μην σοκάρονται κι ας μην υποτιμούν οι βορειοευρωπαίοι όσα είπε ο Κοτζιάς. Είναι αυτή η πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν , με τον κίνδυνο της ισλαμικής τρομοκρατίας να φθάνει μέχρι την πόρτα τους .

Ας καταλάβουν ότι αν συνεχίσουν στον αδιέξοδο δρόμο που επίμονα ακοουθούν πάρα πολύ σύντομα δεν θα έχουν να κάνουν με αριθμούς που θα αφορούν οικονομικούς δείκτες και ανέφικτους στόχους . Αλλά με αριθμούς που θα έχουν να κάνουν με μετανάστες που θα φθάνουν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στις πλατείες του Βερολίνου και των Βρυξελλών. Μπορεί να το εκλαμβάνουν και αυτό ως “ελληνικό εκβιασμό”, αλλά θα πρέπει πολύ γρήγορα να καταλάβουν ότι πρόκειται να για την απλή και ξεκάθαρη πραγματικότητα. Με την οποία βεβαίως η Γερμανία -κυρίως- αλλά και οι “δορυφόροι” της έχουν “τσακωθεί” τα τελευταία χρόνια.

Για το τι ακριβώς συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Αιγαίο με τους μετανάστες και την εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάεμων θα επανέλθουμε με άρθρο μας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top