GuidePedia

0

«Ο πόλεμος προκαλείται για να καταστρέψει τον Ρωσικό Κόσμο, να επιστήσει την Ευρώπη σε αυτό, και να περικυκλώσει τη Ρωσία με εχθρικές χώρες. Εξαπολύοντας αυτόν τον παγκόσμιο πόλεμο, η Αμερική προσπαθεί να ξεπεράσει τα δικά της εσωτερικά προβλήματα» – Sergei Glazyev, Σύμβουλος του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν.
Οι διεργασίες του ανώτατου διοικητή του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, Γενικού Διευθυντή Philip Breedlove, έχουν οδηγήσει σε είσοδο στα εσωτερικά της γηραιάς Ηπείρου της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κατάρρευση της Ατλαντικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, Der Spiegel, ο Breedlove έχει επανειλημμένα σαμποτάρει προσπάθειες της Καγκελαρίου Angela Merkel, έτσι ώστε να βρεθεί μια διπλωματική λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Πως; Με τη διάδοση «επικίνδυνης προπαγάνδας» που παραπλανά το κοινό σχετικά με ρωσικά στρατεύματα στα σύνορα, τη συγκέντρωση πυρομαχικών και υποτιθέμενες στήλες των ρωσικών τανκς. Παράλληλα, ο Breedlove επικρίνεται για υπερβολές στα λεγόμενα του για τη ρωσική επιθετικότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πραγματικός σκοπός του άρθρου του Spiegel είναι να προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον ότι οι ηγέτες της ΕΕ δεν θα υποστηρίξουν μια πολιτική στρατιωτικής αντιπαράθεσης με τη Μόσχα.
Ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το άρθρο. Σύμφωνα με το Spiegel: «… Για μήνες τώρα, πολλοί στην Καγκελαρία απλά κουνούν το κεφάλι τους και ανησυχούν κάθε φορά που το ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία του Breedlove, ενημερώνει το κοινό με εντυπωσιακές ανακοινώσεις για τα ρωσικά στρατεύματα. «Ψευδείς ισχυρισμοί και υπερβολές. Το ΝΑΤΟ και κατ” επέκταση ολόκληρη η Δύση κινδυνεύει να χάσει την αξιοπιστία της» ανέφερε μια κορυφαία Γερμανός αξιωματούχος κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης για την Ουκρανική κρίση.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα… Στην αρχή της κρίσης, ο Breedlove ανακοίνωσε ότι οι Ρώσοι είχαν συγκεντρώσει 40.000 στρατού στα Ουκρανικά σύνορα και προειδοποίησε ότι μια εισβολή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί ανά πάσα στιγμή. Η κατάσταση, είπε, ήταν «εξαιρετικά ανησυχητική.» Αλλά αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών από τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ είχαν ήδη αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας ρωσικής εισβολής. Πίστευαν ότι ούτε η σύνθεση ούτε ο εξοπλισμός των στρατευμάτων ήταν συνεπής με μια επικείμενη εισβολή.
diamelizontas-tin-atlantiki-symmachia...-psemata-kai-prokliseis-toy-nato1
diamelizontas-tin-atlantiki-symmachia...-psemata-kai-prokliseis-toy-nato2
diamelizontas-tin-atlantiki-symmachia...-psemata-kai-prokliseis-toy-nato3


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top