GuidePedia

0

Επιμέλεια ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ
Ισχυρό Στράτο ζήτησε από τους Τούρκους ''Ευέλπιδες'' ο κ. Ερντογάν όχι μόνο για την ασφάλεια της Τουρκίας αλλά  ''και για όλους τους αδερφούς και αδερφές που έχουν εναποθέσει την ελπίδα τους πάνω μας''

Μιλώντας  στην Ακαδημία Πολέμου, στην πρώτη συνάντηση με τους  Δοκίμους (αξιωματικούς), ο Τουρκος Πρόεδρος διατύπωσε αυτήν την τουλάχιστον περίεργη αναφορά για ...παρεμβατική δράση, αν και έσπευσε αμέσως να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που αυτή δημιούργησε.
«Θα πρέπει, είπε, να έχουμε δυνατό στρατό, όχι μόνο για την ασφάλειά μας αλλά και για όλους τους αδερφούς και αδερφές που έχουν εναποθέσει την ελπίδα τους πάνω μας. Αλλά η θέλησή μας - πρόσθεσε- είναι να έχουμε δυνατό στρατό και αμυντική βιομηχανία δεν σημαίνει ότι έχουμε κατά νου μας χερσαίες ή στρατιωτικές επιχειρήσεις» .

Κατευναστικός με στρατιωτικούς της ''Εργκενεκόν'' και ''Βαριοπούλας''

Ταυτόχρονα ο κ Ερντογάν καταφέρθηκε κατά της ''παράλληλης δομής'', όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται στην Τουρκία οι άνθρωποι στον κρατικό μηχανισμό που πρόσκεινται στο αυτοεξόριστο ιμάμη Γκιουλέν, πρώην φίλο και τώρα ορκισμένο εχθρό του κ Ερντογάν.
«Εγώ προσωπικά και όλη η χώρα παραπλανηθήκαμε σε αυτές τις επιχειρήσεις. Ειλικρινά, δεν υπήρξα ποτέ χαρούμενος με την σύλληψη του πρώην Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων (σ.σ. Ιλκέρ Μπασμπούγ) και πολλών άλλων διοικητών με τους οποίους έχω συνεργαστεί κατά την περίοδο της Πρωθυπουργίας μου», δήλωσε αναφερόμενος στα σκάνδαλα ''Εργκενεκόν'' και ''Βαριοπούλα''( που είχαν και στόχο την Ελλάδα).

''Προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση''

«Έχουμε γίνει όλοι στόχος απόπειρας πραξικοπήματος που ενορχήστρωσε η ''παράλληλη δομή'' μέσα από τους θεσμούς μας, με την στήριξη των ΜΜΕ», δήλωσε και πρόσθεσε: «Συζήτησα τις επιφυλάξεις μου και τις αντιρρήσεις μου με τους υπεύθυνους και εξέφρασα δημόσια τις απόψεις μου. Παρόλα αυτά τα χέρια μας είναι δεμένα από τον σεβασμό στο νόμο εξαιτίας των στοιχείων που παρουσιάστηκαν, τα οποία, λίγο αργότερα, αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστά και κατασκευασμένα. Η ''δομή'', την οποία προσέγγισα και παρατήρησα προσεκτικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση και να καταλάβει την χώρα στις 17 και 25 Δεκεμβρίου 2013».

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top