GuidePedia

0



Γιατί δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση Τσίπρας ενώπιον της Τρόικας; Επειδή γνωρίζει ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση στη λιτότητα και στη βασιλεία των τραπεζών!

Λίγοι άνθρωποι στη Γαλλία καταλαβαίνουν γιατί η δυναμική που ξεκίνησε από χώρες που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα από δω, χώρες που ήταν γνωστές για τη διαφθορά και κάποτε η ακόμα φτωχές, βρίσκονται στην έξοδο της κρίσης του πολιτισμού που ζούμε εδώ.



Η ελληνική κυβέρνηση ακύρωσε την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, διατηρώντας παράλληλα τη συνεργασία της με την Κίνα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της.

Ωστόσο, ο Νίκος Χουντής, ο Έλληνας Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, το ανακοίνωσε ξεκάθαρα: αν η ΕΕ εξακολουθεί να κωφεύει για τις ανάγκες της χώρας του, θα στραφεί προς άλλους ορίζοντες, μεταξύ των άλλων προς τη Κίνα και τη Ρωσία, οι οποίες φέρονται να έκαναν προσφορές συνεργασίας και χρηματοδοτικής βοήθειας προς την Αθήνα.
Στις 11 Φεβρουαρίου, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε τη Ρωσία, ενώ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός της Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, περιβάλλοντος και ενέργειας, κλήθηκε στην Κίνα από τον Πρωθυπουργό Li Keqiang.

Φυσικά, οι Γάλλοι εμπειρογνώμονες και δημοσιογράφοι μας, που περιορίζουν τον κόσμο σε μια ιστορία των σχέσεων εξουσίας, θα μας πουν ότι οι «αυτοκρατορίες» της Κίνας και της Ρωσίας επιδιώκουν στην πραγματικότητα να προωθήσουν τα πιόνια τους στην Ευρώπη ...

Ας σημειώσουμε απλά ότι μετά την ιστορική σύνοδο κορυφής τους στη Fortaleza, το περασμένο Ιούλιο, η προσέγγιση «win-win» που υποστηρίζεται από τις χώρες BRICS έχει οδηγήσει σε δεκάδες συμφωνίες συνεργασίας, ενώ η υλοποίηση της υποτιθέμενης αλληλεγγύης της ΕΕ ακόμα αναμένεται.
Χωρίς αυτό το είδος εταιρικής σχέσης και χωρίς την οικονομική στήριξη από την Κίνα, η Αργεντινή πιθανότατα δεν θα μπορούσε να έχει αντισταθεί στην επίθεση των ληστρικών αμοιβαίων κεφαλαίων γύπων το 2013, αυτά τα hedge funds, τα οποία με την έγκριση της αμερικανικής δικαιοσύνης και του Ομπάμα, απαιτούν την επιστροφή του 100% του χρέους της, ενώ το είχαν αγοράσει για ένα μικρό ποσοστό της αρχικής αξίας του.

Αλλά προπαντός, οι ιδέες που φέρνουμε εδώ και στον κόσμο, με τους συμμάχους μας στο Ινστιτούτο Schiller είναι στο επίκεντρο αυτής της διεθνούς μάχης.

Αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο παγκόσμιου πόλεμου, ο Πάνος Καμμένος (πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σήμερα υπουργός άμυνας) είναι μία από τις προσωπικότητες που έχουν υιοθετήσει το κάλεσμα του Ινστιτούτου Schiller, απαιτώντας η Ευρώπη και οι Ηνωμένες Πολιτείες να εγκαταλείψουν την λογική της γεωπολιτικής αντιπαράθεσης για να συνεργαστούν με τις χώρες BRICS.

Στο συνέδριο που διοργανώθηκε από το ΙΣ το περασμένο Οκτώβριο στη Φρανκφούρτη, όπου η S & P είχε φέρει μια αντιπροσωπεία περίπου εκατό Γάλλων, ο κ. Καμμένος παρουσίασε το όραμά του για μια ολοκληρωμένη Ελλάδα στο σχέδιο αμοιβαίας ανάπτυξης του «Νέου Δρόμου του Μεταξιού» .
Μπόρεσε και συνάντησε πολλές άλλες προσωπικότητες από την Ευρώπη, την Κίνα, την Ινδία, τις ΗΠΑ, κλπ, οι οποίες, η καθεμία με τον τρόπο της, παλεύει για την ειρήνη μέσω της ανάπτυξης.

Το 2013, επισκέφθηκε το αδελφό κόμμα μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, η επιτροπή πολιτικής δράσης του Lyndon Larouche (ΚΑΔΔ), επίσκεψη η οποία του έδωσε την ευκαιρία να συναντηθεί με αρκετούς γερουσιαστές των ΗΠΑ για να τους παροτρύνει να βάλουν τη Wall Street σε ένα κλουβί, μεταξύ άλλων με την επιστροφή στο νόμο Glass-Steagall (ο νόμος που υποχρεώνει τον διαχωρισμό των τραπεζικών δραστηριοτήτων που ψηφίστηκε από τον Ρούζβελτ). (Δείτε το βίντεο)

Ενώ ήταν ακόμα απλό μέλος της Βουλής των Ελλήνων, ο ίδιος περιέγραψε με σαφήνεια πως, μέσω των στοιχημάτων για το ελληνικό χρέος, οι κερδοσκόποι είχαν εμπλουτιστεί επαίσχυντα (συμπεριλαμβανομένων και μερικών εκλεγμένων μέσα στη βουλή), ενώ ο λαός τέθηκε σε δίαιτα ξερό ψωμί με νερό .

Ίσως κατανοήσετε τώρα καλύτερα γιατί ο γαλλικός τύπος έσπευσε να τον χαρακτηρίσει ως εξτρεμιστικής μόλις εξελέγη;

Η ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει λοιπόν ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση, και γνωρίζει, επίσης, ότι αυτή η εναλλακτική λύση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο συλλογική.

Αυτό εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, στην ιταλική τηλεόραση RAI3 στις 8 Φεβρουαρίου, τονίζοντας ότι το ελληνικό πρόβλημα χρέους θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο βάζοντας τέλος στις πολιτικές λιτότητας στο σύνολο της ευρωζώνης.

Γι 'αυτό προτείνει μια διάσκεψη για το χρέος για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και ένα New Deal για την Ευρώπη, που θα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων δεκαπλασιάζοντας τα κεφάλαια της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα greekreporter.com , ο Βαρουφάκης πιστεύει ότι «πρόκειται για ιδέες και οι προτάσεις που αφορούν ολόκληρη την Ευρώπη, διότι εμείς, οι Έλληνες δεν πιστεύουμε ότι έχομε το δικαίωμα να ζητήσουμε για τον εαυτό μας ένα πράγμα που δεν θα ίσχυε και για τους Πορτογάλους, Ιταλούς ή ακόμη τους Ιρλανδούς».

Όπως και οι χώρες BRICS, η Ελλάδα έχει καταλάβει ότι το να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα του άλλου, είναι ο δρόμος που επιτρέπει στους μικρούς να απελευθερωθούν από τον ισχυρότερο!

http://www.solidariteetprogres.org/grece-plan-b-brics.html
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top