GuidePedia

0

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής «Ελλήνων Πολιτείας»


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Είναι πανθομολογούμενο πως η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου ουδέποτε διαπραγματεύτηκε ουσιαστικά με τους “εταίρους” μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν προσπάθησε ποτέ να αναδείξει τον ισότιμο χαρακτήρα της Ελλάδος στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, και δουλοπρεπώς αποδέχθηκε τον χαρακτήρα του δανειολήπτη και μόνο. Που έπρεπε να εξοφλεί δυσβάσταχτους τόκους και τοκοχρεολύσια που προέκυπταν από το κεφάλαιο δανεισμού. Αυτή η πολιτική είχε ως αποτέλεσμα την εκτίναξη της ανεργίας, την περικοπή μισθών και συντάξεων, το κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επί της ουσίας επέφερε τη διάλυση της μεσαίας τάξεως των Ελλήνων, της ραχοκοκαλιάς της κοινωνίας μας. Γιατί ήταν τα εύκολα υποζύγια, από τα οποία άντλησε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου εκείνα τα έσοδα για την εκπλήρωση των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας.

Και από την 25η Ιανουαρίου 2015, έχουμε το νικητή των εκλογών ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίζει κυβέρνηση με τους “Ανεξάρτητους Έλληνες”. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ που προεκλογικά κραύγαζε πως θα σκίσει τα Μνημόνια, μη αποδεχόμενος παράταση της υφιστάμενης Δανειακής Σύμβασης και πως θα διαγράψει μεγάλο μέρος του δημοσίου χρέους της Ελλάδος. Και βέβαια θα πρέπει να ήταν κάποιος αιθεροβάμων και ουτοπιστής εάν πίστευε αυτές τις ανεκπλήρωτες ακρότητες!

Ωστόσο, ο ελληνικός λαός ψήφισε το ΣΥΡΙΖΑ, πρώτον γιατί έπρεπε να ρίξει στον Καιάδα την νεοκατοχική κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και δεύτερον γιατί θεώρησε πως θα υπάρξει μια πιο σθεναρή διαπραγματευτική πολιτική έναντι των “εταίρων” μας. Και θεωρώ πως μέχρι στιγμής έχει δικαιώσει τις προσδοκίες του λαού μας. Για πρώτη φορά γίνεται ουσιαστική διαπραγμάτευση. Για πρώτη φορά μας “νιώθουν” οι “εταίροι” μας. Για πρώτη φορά οι πολίτες διαπιστώνουν πως έχουν κυβέρνηση που προασπίζει τα ελληνικά συμφέροντα, τα συμφέροντα του λαού της. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, μπορεί να είναι ανακόλουθος με τις γενικές προεκλογικές του εξαγγελίες, όμως ήδη δήλωσε πως η εξεύρεση ισοδυνάμων μέτρων εκπλήρωσης των δανειακών υποχρεώσεων, δεν θα συνεχίσει να γίνεται με αφαίμαξη της κοινωνίας μας. Τα ισοδύναμα θα βρεθούν από την καταπολέμηση όλων εκείνων των παθογενειών που δημιούργησαν οι κυβερνήσεις της Μεταπολίτευσης. Δηλαδή, την φοροκλοπή, την φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο καυσίμων, την φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλων τέτοιων δεινών. Και η νέα κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, από τη στιγμή που ο υπ΄ αριθμόν πρώτος κίνδυνος στην οικονομία μας, που ελλοχεύει ως ωρολογιακή βόμβα, είναι το ασφαλιστικό. Που τροφοδότης του είναι οι εισφορές των εργαζομένων σε μια σχέση τεσσάρων εργαζομένων προς ένα συνταξιούχο. Αυτή η σχέση, που σήμερα τείνει να γίνει 1:1.

Οσονούπω, και επειδή η πολιτική είναι σύνθετη και δεν είναι επιλογή άσπρου-μαύρου, θεωρώ πως εάν επιτευχθεί η εξάμηνη παράταση της Δανειακής Σύμβασης, προκειμένου η νέα κυβέρνηση να έχει το χρόνο να διαχειρισθεί τα παραπάνω, θα είναι μια επιτυχής έκβαση για την Ελλάδα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο Αλέξης Τσίπρας, κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Προκειμένου, να ελαχιστοποιήσει τις αντιδράσεις των ακραίων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της αριστερής πλατφόρμας Λαφαζάνη. Και πως μπορούσε να γίνει αλλιώς, από τη στιγμή που ο προτεινόμενος ΠτΔ ακούει στο όνομα Προκόπης Παυλόπουλος. Ένα Μνημονιακό πρόσωπο, απολύτως διαπλεκόμενο.

Όμως, αν κάποιοι αιφνιδιάστηκαν στο άκουσμα του ονόματος Παυλόπουλου, ο υπογράφων είχε γράψει στο twitter “ο κύβος Παυλόπουλου ερρίφθη”, όταν ο Πάκης Παυλόπουλος, πριν τις εκλογές δήλωνε πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος με τη ΝΔ. Και αν κάποιοι δεν καταλάβατε, ο υπογράφων θεωρεί πως η ανακοίνωση έκπληξη για πολλούς, ήταν μια προαποφασισμένη απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.

Και βέβαια, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι ηλίθιος για να θέλει να δημιουργήσει αντιδράσεις με την επιλογή του Προέδρου, στο κόμμα του. Υπερίσχυσε όμως, η θεωρία της λείανσης των γωνιών. Που σημαίνει, πως επιζητά την ανοχή και ενίοτε την στήριξη της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και η ΝΔ διαχρονικά είναι του εκάστοτε Καραμανλή, όποιο και αν έχει για αρχηγό της. Στον σημερινό Κώστα Καραμανλή, αποδίδει η κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ τον προσήκοντα σεβασμό με τιμές Καίσαρα. Ο οποίος και θα υποδείξει τον επόμενο Πρόεδρό της. Για να μπορέσει να απαλλαγεί από τα ακροδεξιά βαρίδια του Σαμαρά και να κάνει τη ΝΔ ξανά το κόμμα του κεντροδεξιού χώρου. Εκεί έγκειται και το μεγαλείο του Τσίπρα που υποστηρίζει αυτή την προοπτική.

Άλλωστε, αυτή η κίνηση επιλογής του Παυλόπουλου – του περιβάλλοντος Καραμανλή – είναι κίνηση Ρουά Ματ, που επί της ουσίας τελειώνει τον Σαμαρά και δρομολογεί εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ, τις οποίες θέλει ο Καραμανλής. Από την άλλη μεριά είναι αναγκασμένη η Κ.Ο της ΝΔ να στηρίξει το δικό της άνθρωπο. Έτσι, ο Αλέξης πετυχαίνει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια.

Κλείνοντας, να αναφέρω πως δεν είναι διόλου τυχαίο μετά από 10 χρόνια θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του τότε αρχηγού της ΕΥΠ και στενού φίλου του Γιώργου Παπανδρέου, για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Παιχνίδι που είχαν στήσει οι ΗΠΑ και προέβλεπε μέχρι και την δολοφονία του, προκειμένου να αποτραπούν οι συμβάσεις South Streem και Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολης. Συμβάσεις που άλλαζαν τον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδος και προσέδιδαν γεωπολιτική δυναμική στην Ελλάδα. Εξέλιξη που δείχνει πως Τσίπρας και Καραμανλής συμπορεύονται σε ένα νέο πολιτικο-ενεργειακό άνοιγμα με τη Ρωσία.

Υ.Γ.
Συμβάσεις που τορπίλισε η υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Ντόρα Μπακογιάννη και κατήργησε ο επόμενος Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου!!
     πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top