GuidePedia

0


Πριν από περίπου μισή ώρα, και μετά τις αισιόδοξες μεν, αόριστες δε ακόμα εντυπώσεις για την έκβαση του σημερινού Eurogroup, ανακοινώθηκε πως η Ευρωζώνη, δηλαδή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ οι Σόϊμπλε - Μέρκελ, δέχτηκαν να ΜΗΝ γίνει αξιολόγηση στην Ελλάδα, και ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ στις θέσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης πως δεν αντέχουμε ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ αξιολόγηση, που μπορεί να οδηγήσει σε νέα μέτρα. Από την άλλη μεριά, η ελληνική κυβέρνηση, η οποία είχε ήδη προτείνει παράταση-γέφυρα από 4 έως 6 μήνες, συμφώνησε με τους εταίρους στο ελάχιστο όριο των 4
μηνών.

"Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης περνούν το προσχέδιο γραμμή - γραμμή. "Γίνονται συζητήσεις γύρω από αυτό, αλλά δεν υπάρχουν σοβαρά κωλύματα. - Πηγή": Αυτά αναφέρει ένα από τα tweets του Tony Conelly, το οποίο είχε μόνο... 4 διαδόσεις.
Την ίδια ώρα που η ελληνική πλευρά ΔΕΝ υποχωρεί, και αντιθέτως υποχωρεί η πιο σκληρή και αμείλικτη πλευρά της Ευρώπης, η Γερμανική, το tweet του Ιρλανδού δημοσιογράφου Tony Conelly, ανταποκριτή του δημοσίου δικτύου της Ιρλανδίας RTE, το οποίο έκανε ανώνυμη αναφορά ΚΑΠΟΙΟΥ αξιωματούχου για "πλήρη υποχώρηση της Ελλάδας" χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένα δεδομένα, τράβηξε αμέσως την προσοχή και έγινε το πιο viral (διαδεδομένο), ενώ τα υπόλοιπα tweets του προερχόμενα κατευθείαν από τον Ιρλανδό Υπ. Οικ. κ. Nooman και που ήταν πιο θετικά διακείμενα, δεν έκαναν και ιδιαίτερη... εντύπωση.

"Πρόχειρη δήλωση για συμφωνία ώστε να ξεπεραστεί η Ελληνική Κρίση Χρέους κυκλοφόρησε σύμφωνα με πηγή. "Η Ελλάδα φαίνεται να έχει ενδώσει πλήρως": επίσημος" Ποιος επίσημος δεν μας λέει. Αυτό το tweet είχε... 147 διαδόσεις.

Tweets με μεταφορά του περιεχομένου του Eurogroup από τον συμμετέχοντα Υπ. Οικ. της Ιρλανδίας κ. Noonan, τα οποία κάνουν λόγο για όχι σημαντικές διαφωνίες αλλά για απλές διασαφηνίσεις, που δεν είχαν και τόση... διάδοση.

Ταυτόχρονα, αυτο-αποκαλούμενοι Έλληνες και πατριώτες, όπως ο Δημήτρης Καζάκης, και η ανώνυμη ομάδα "Άρθρο 120" "έτριβαν τα χέρια τους" και έσπευσαν να ευοδώσουν τα σχόλια για πλήρη υπαναχώρηση της Ελλάδας.

Σχόλια κάτω από το επίμαχο tweet του Tony Conelly, κάποια από τα οποία κάνουν λόγο για... Χρυσή Αυγή, ενώ ανάμεσά τους είναι και το σχόλιο του "Άρθρου 120" που γράφει επί λέξει: "Έχεις δίκιο Tony Conelly, και γι' αυτό οι Έλληνες ζητούν την παραίτηση του Υπ. Οικ. @yanisvaroufakis" (!)
Το tweet του Δημήτρη Καζάκη, δεν άργησε, ενώ αναδημοσιεύτηκε από το "Άρθρο 120".

Τα συμπεράσματα των αναγνωστών και πολιτών...

Σχόλιο Ελληνίδας που διαμαρτύρεται στον δημοσιογράφο για την αυθαιρεσία του tweet και η αόριστη και μάλλον... απαθής απάντηση του δημοσιογράφου.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top