GuidePedia

0

Η Ευρώπη ματώνει από τα ανελέητα χτυπήματα της Μέρκελ 
Μέσα από την καταπάτηση των βασικών ανθρώπινων και πολιτικών δικαιωμάτων γεννιέται ένα πολιτικό τέρας που απειλεί τους ευρωπαϊκούς λαούς

Γράφει ο Παναγιώτης Μαυρουδής

Η πολιτική της Ευρώπης μεταλλάσσεται ραγδαία και μεταμορφώνεται σε ένα πολιτικό έκτρωμα που βιάζει συστηματικά τις βασικές αρχές δημιουργίας της ενωμένης Ευρώπης, τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και την ίδια την δημοκρατία. Όλα αυτά συμβαίνουν δια χειρός της Γερμανίας της Μέρκελ και της ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής που καταστρέφει χώρες με την βοήθεια πολιτικών νάνων, ανίκανων να υπερασπιστούν τους λαούς των χωρών που εκπροσωπούν και λακέδων ενός γερμανικού συστήματος που (χωρίς όπλα αυτά τη φορά, αλλά με οικονομικά μέτρα) επιχειρεί να καθυποτάξει την Ευρώπη στις εντολές του γερμανικού ευρω-ιερατείου.

Η «ηγεσία» της ευρωζώνης, η κυρία Μέρκελ, ανησυχεί ιδιαίτερα για την ενίσχυση των αποσχιστικών διαθέσεων, την άνοδο των ευρωσκεπτικιστών, των ακροδεξιών αλλά και των… «λαικίστικων» κομμάτων. Ανησυχεί για τους podemos και την Λεπέν… και την διάβρωση της θέσης της. Σε λίγο είναι πιθανόν να μην… υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού θα έχει όλους τους λαούς απέναντι της, ενώ οι συνομιλητές της θα είναι η Λεπέν και οι podemos.

Το παράδειγμα της Ισπανίας και του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση Ραχόι (ναι, αυτού που έφερε προεκλογικά ο Σαμαράς στην Ελλάδα για να ενισχύσει το… ευρωπαϊκό του προφίλ), είναι χαρακτηριστικό των διαθέσεων του εκτρωματικού πολιτεύματος και της αντιμετώπισης των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ευρωπαϊκών λαών.

Μέσα, λοιπόν, στον ελληνικό πανικό των εκλογών μία σημαντική είδηση πέρασε μάλλον απαρατήρητη. Την καταθέτω με την ελπίδα να την προσέξετε και κυρίως να μην υιοθετηθεί από άλλες κυβερνήσεις: Νέος Ισπανικός νόμος ασφάλειας στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών σε ολόκληρη τη χώρα…

Ο νέος τραγικός νόμος ονομάστηκε «ΦΙΜΩΤΡΟ» και παραπέμπει σε άλλες δεκαετίες και σε άλλα καθεστώτα. Η ειρωνεία είναι ότι αυτός ο νόμος - ντροπή ψηφίστηκε μόλις μία ημέρα μετά την Παγκόσμια Ημέρα Των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, εν μέσω ΘΥΕΛΛΩΔΩΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ στην Ισπανία, μία χώρα από την οποία 250.000 άνθρωποι μεταναστεύουν ΚΑΘΕ χρόνο, μία χώρα που η εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό ιδεώδες έχει πέσει στο 31% από 64% που ήταν το ’07, με ανεργία στο 24% και 54% στους νέους.

Τι λέει, λοιπόν, αυτός ο νόμος;

- Αν φωτογραφήσεις αστυνομικό… ακόμα και αν εκείνος δείχνει «υπερβάλλοντα ζήλο» ασκώντας άσκοπη βία, κινδυνεύεις με πρόστιμο έως 30.000 ευρώ (δηλαδή απαγορεύεται η καταγραφή της κυβερνητικής βίας).
- Το ίδιο πρόστιμο, 30.000, επιβάλλεται και για «ανυπακοή στην εξουσία» ΑΚΟΜΑ και αν είναι ειρηνική (απαγορεύεται η οποιαδήποτε μορφή αντίστασης στην κυβερνητική βία).
- Αν διαμαρτυρηθείς χωρίς «άδεια», την οποία προφανώς θα πρέπει να έχεις πάρει από την… κυβέρνηση κατά της οποίας θα στρέφεται η διαμαρτυρία (!) άλλα 30.000 (απαγορεύεται να διαμαρτύρεσαι χωρίς έγκριση της κυβέρνησης, η οποία απαγορεύει ακόμη και το να διαμαρτύρεσαι!).
- Αν διαμαρτύρεσαι μπροστά από το Κογκρέσο… 30.000 (απαγορεύεται να ενοχλείς ακόμη και με την εμφάνισή σου εκείνους που σου καταστρέφουν την ζωή).
- Αν συμμετέχεις σε διαδήλωση και κριθεί ότι «παραβιάζεις την ειρήνη» το πρόστιμο μπορεί να φτάσει τις 600.000 (απαγορεύεται να διαδηλώνεις, γιατί η κυβέρνηση μπορεί να ισχυριστεί ότι παραβιάζεις την «ειρήνη» όπως η ίδια την αντιλαμβάνεται).
- Αν η κυβέρνηση κρίνει ότι διαταράσσεται η ειρήνη μπορεί να απαγορεύει κατά βούληση την δυνατότητα διαμαρτυρίας, επικαλούμενη την τάξη (απαγορεύεται να κάνεις οτιδήποτε που μπορεί να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως παραβίαση του νόμου και της τάξης).
- Η «απόπειρα αποτροπής κατάσχεσης» ή η παρεμπόδιση έξωσης, άλλα 30.000 (απαγορεύεται να συμπαραστέκεσαι στον συμπολίτη σου που έχει πέσει θύμα της κυβερνητικής πολιτικής).
- Η «προσβολή αστυνομικού» ο οποίος πλέον θα έχει την δυνατότητα άσκησης σωματικού ελέγχου κατά την κρίση του, τιμωρείται επίσης με πρόστιμο (απαγορεύεται να μιλάς ή να ζητάς τον λόγο της οποιασδήποτε αστυνομικής ενέργειας εναντίον της προσωπικότητάς σου).

Η ανικανότητα των ηγεσιών της ΕΕ, που έχουν χάσει πλέον τον έλεγχο, είναι απαράμιλλη και δεν αγγίζει αλλά προσπερνά ακόμη και την ηλιθιότητα. Η ευρωζώνη μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπάτια. Κάνει βήματα, ή μάλλον άλματα, προς τα πίσω. Είναι… γνωστό πλέον, ότι αν είσαι χρεοκοπημένος δεν πρέπει να πολυ-κάνεις εκλογές «πλήττοντας έτσι την σταθερότητα». Οι εκλογές κάνουν κακό στην ανάπτυξη... Οι αποφάσεις της καγκελάριου και των κυβερνήσεων της πλάκας της κάνουν …καλό; Αλλά κάτι έπρεπε να γίνει και με τις διαμαρτυρίες που έχουν ενταθεί και «χαλάνε την τάξη».

Η κυβέρνηση θα απαγορεύει κατά βούληση τις διαμαρτυρίες στο όνομα της «τάξης»;
Μα όλες οι διαδηλώσεις, ειδικά οι ογκώδεις, διαταράσσουν την «τάξη» , γι αυτό εξάλλου γίνονται. Αν φωτογραφίσω έναν αστυνομικό που ασκεί περιττή βία, όπως έχουμε δει συγκλονισμένοι σε περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο, κινδυνεύω εγώ με πρόστιμο;

Ούτε "αγανακτισμένος" είμαι, ούτε κουκουλοφόρος, ούτε συμμετέχω σε διαδηλώσεις, φυσικά είμαι 1.000% ενάντια στο κάψιμο σημαίας στο οποίο επίσης αναφέρεται ο νόμος, ούτε υποστηρίζω ότι καλώς 15 άτομα μπορούν να κλείνουν τον δρόμο σε χιλιάδες πολίτες, διαμαρτυρόμενοι. Αλλά η διαδήλωση και η διαμαρτυρία είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ σε ΟΛΟΥΣ τους χώρους και για ΟΛΟΥΣ τους λόγους και όταν κάποιος παρεκτρέπεται πρέπει να αντιμετωπίζει αυστηρές ποινές, οι οποίες όμως ΗΔΗ καθορίζονται, ΠΑΝΤΟΥ. Οι ισορροπίες, ανάμεσα στο δικαίωμα στην διαμαρτυρία που ΔΕΝ παραβιάζει τα δικαιώματα των υπολοίπων και την επιβολή του Νόμου, είναι λεπτές. Ο Νόμος πρέπει να σέβεται το αναφαίρετο δικαίωμα στην διαμαρτυρία ΕΙΔΙΚΑ μπροστά στο Κογκρέσο, διαμαρτυρία για την οποία δεν θα απαιτείται υποκριτικά «ειδική άδεια».

Πρόκειται σαφώς για μία προσπάθεια φίμωσης, για μία συγκεκαλυμμένη εκφοβιστική τακτική στο όνομα της «τάξης» με βαριά πρόστιμα αλλά και ασαφείς έννοιες όπως "παραβίαση της ειρήνης" , "προσβολή αστυνομικού" ή «ανυπακοή στην εξουσία». Πως οριοθετείται η προσβολή του αστυνομικού και το κυριότερο ΠΩΣ ΟΡΙΟΘΕΤΕΙΤΑΙ η παραβίαση ειρήνης;

Για παράδειγμα, ο νομοθέτης, προφανώς και δεν έχει στόχο να διασφαλίσει το ότι θα γίνει τελικά η κατάσχεση, η οποία θα γίνει ούτως ή άλλως. Είναι εντελώς ηλίθιο να απειλείς με πρόστιμο έναν απελπισμένο, χρεοκοπημένο πολίτη που χάνει τα πάντα και αντιδρά ανθρώπινα και αντανακλαστικά.
Αν όμως προχωρά μία κατάσχεση και εγώ διαδηλώνω εναντίον της ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα θεωρηθεί "απόπειρα αποτροπής της κατάσχεσης"; Αν εγώ αυτό το... φοβάμαι, ΠΩΣ θα διαδηλώσω;

Εκείνος που θέλει απλά να συμμετέχει σε μία διαμαρτυρία και ΔΕΝ θέλει να παραβιάσει την ειρήνη αλλά απλά να διαμαρτυρηθεί, δεν θα συμμετέχει τελικά σε μία τέτοια διαδήλωση και θα κάτσει στα αυγά του, γιατί κανείς δεν θα του εγγυηθεί πως δεν θα συμβάλλει δήθεν με την διαμαρτυρία του στην ΑΣΑΦΗ «παραβίαση της ειρήνης και της τάξης».

Ξαναλέω εγώ ΔΕΝ είμαι ο "αγανακτισμένος διαδηλωτής", αλλά αυτός που… είναι, θα κινδυνεύει με πρόστιμα; Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ να ξελαρρυγγιαστεί μέχρι να γίνει μωβ, ως το πρωί, οπουδήποτε, ειδικά έξω από το Κογκρέσο και όχι στο… Μπερναμπέου.

Κύριε Ραχόι, ετοιμαστείτε για τεράστια ήττα, πολύ μεγαλύτερης έκτασης από αυτή του φίλου σας, Αντώνη Σαμαρά. Όταν η πολιτική σου έχει αποτύχει παταγωδώς, όταν η αποτυχία σου είναι μνημειώδης, τότε αφού πλέον έχεις χάσει τον έλεγχο οφείλεις να αλλάξεις πολιτική και όχι να την επιβάλλεις φιμώνοντας και εκφοβίζοντας τους πολίτες που διαμαρτύρονται, παραβιάζοντας κατάφορα ανθρώπινα δικαιώματα.
Αν ο στόχος ήταν να φιμώσετε τα στόματα που διαμαρτύρονται πετύχατε το ακριβώς αντίθετο. Να μην εκπλαγείτε αν με τέτοιους γελοίους αλλά και επικίνδυνους νόμους στρέψετε τους πάντες εναντίον σας, αγνοώντας (προφανώς ηθελημένα) πως οι ανίκανες πολιτικές ηγεσίες (όπως αυτή της Ισπανίας του Ραχόι και της Ελλάδας του Σαμαρά) επί της ουσίας εργάζονται για να παραποιήσουν την έννοια της δημοκρατίας μέσα από μια μαζική παραβίαση των ανθρωπίνων και των πολιτικών δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών, στρώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο για μία Γερμανική Ευρώπη που δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτε την βομβαρδισμένη και αιματοκυλισμένη Ευρώπη του Τρίτου Ράιχ!
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top