GuidePedia

0

Το έγκυρο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ισχυρίζεται στο σαββατιάτικο δημοσίευμά του, ότι το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, κατασκευάζει μυστικές εγκαταστάσεις με στόχο την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
Για τους τουλάχιστον περίεργους αυτούς ισχυρισμούς, επικαλείται στοιχεία που έχουν προκύψει από τις μυστικές υπηρεσίες, συνομιλίες που υποκλάπηκαν, αλλά και δορυφορικές φωτογραφίες. Η κωδική ονομασία της απόρρητης επιχείρησης κατασκευής των εγκαταστάσεων με τελικό στόχο της εξασφάλιση πυρηνικού αντιδραστήρα, είναι «Zamzam».
Εκεί έχουν μεταφερθεί υλικά που προορίζοντας για τις εγκαταστάσεις Αλ Κιμπάρ, που εξαέρωσαν οι Ισραηλινοί στην επιχείρηση του 2007, αν και ποτέ δεν παραδέχθηκαν επισήμως ότι ευθύνονταν για την αεροπορική επιδρομή…
Αν και διευκρινίζει ότι πρόκειται για μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, αναφέρει ότι οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε ορεινή περιοχή της χώρας στα δυτικά, μόλις 2 χιλιόμετρα από τα σύνορα Συρίας – Λιβάνου. Να θυμίσουμε βέβαια ότι στα δυτικά δρουν δυνάμεις των αντικαθεστωτικών που επιτίθενται συχνά-πυκνά στις δυνάμεις των συμμάχων του Άσαντ, αυτών της σιιτικής οργάνωσης του Λιβάνου, της Χεζμπολάχ, οι οποίες φέρονται να περιφρουρούν την εγκατάσταση.
Κατά συνέπεια, αν μη τι άλλο, στο δημοσίευμα πρέπει να μπουν μια σειρά από ερωτήματα που χρήζουν απάντησης. Οι εγκαταστάσεις φέρονται να είναι «θαμμένες» βαθιά μέσα στο έδαφος, ώστε να αποφευχθεί η εξουδετέρωσή τους με αεροπορικό πλήγμα, κατά πάσα πιθανότητα από τους συνήθεις υπόπτους, τους Ισραηλινούς.


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top