GuidePedia

0

Open Europe
του Mats Persson

Σε άρθρο του στην Telegraph, ο Mats Persson υποστηρίζεται ότι στα επόμενα χρόνια, η Γερμανία θα χρειάζεται το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ περισσότερο από ποτέ, και ότι οι προοπτική του Brexit -του ενδεχόμενου δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο να φύγει από την ΕΕ- θα γίνει όλο και πιο ενοχλητικό για εκείνους στο Βερολίνο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για τη Γερμανία.
Γράφοντας στην Telegraph, ο Mats υποστηρίζει “υπάρχει σειρά προφανών λόγων για τους ο οποίους η Γερμανία θα θέλει να κρατήσει το Ηνωμένο Βασίλειο στην ΕΕ. Χωρίς τη Βρετανία, η αγορά της ΕΕ θα συρρικνωθεί κατά 15%. Περίπου 284 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών εξαγωγών θα πρέπει να αντιμετωπίσουν και επιπλέον κόστος. Ο προϋπολογισμός της ΕΕ θα είναι μικρότρος κατά 15 δισ. ευρώ. Και η Ένωση θα χάσει μία από τις δύο σοβαρές στρατιωτικές δυνάμεις της”.

Η ΕΕ χωρίς την Βρετανία θα είναι περισσότερο προστατευτική
Προσθέτει ότι “εάν η Γερμανία φοβάται μηπως χάσει το Ηνωμένο Βασίλειο τώρα, θα πρέπει να τρέμει το 2017. Πρώτον, για το Βερολίνο, το να μείνει μόνο στην ΕΕ με ένα δυναμικό μεσογειακό μπλοκ, γίνεται μια όλο και πιο τρομακτική προοπτική…. Χωρίς το Ηνωμενο Βασίλειο, η ΕΕ συνολικά, θα είναι πιο εχθρική στο ελεύθερο εμπόριο και η Γερμανία θα έχει χάσει το βασικό πολιτικό της αντίβαρο ένα του νότιο προστατευτικού μπλοκ”.

Σε μια Ευρώπη που δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει μια υποτονική ανάπτυξη, με αδύναμες κυβερνήσεις και άνοδο των λαϊκιστών, μια ανγκλό-γερμανική συμφωνία για σαρωτική μεταρρύθμιση της ΕΕ δεν είναι πλέον απλώς επιθυμητή. Είναι απολύτως απαραίτητη. Ακόμη και αν μένεις στο Βερολίνο.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top