GuidePedia

0

Κατά μάνα κατά κύρη, λέει η παλιά ελληνική παροιμία, η οποία πολλάκις και μάλλον αποτυχημένα, είδε την εφαρμογή της στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, όπου ο νεποτισμός αποτελεί τον κανόνα.
Τη δόξα αυτή όμως ζήλεψε καθώς φαίνεται και ο αξιότιμος κ. Ερντογάν, ο οποίος, έχοντας τακτοποιήσει τους δύο γιούς, κάνοντάς τους σε μια εβδομάδα εφοπλιστές, είπε ως φιλόστοργος πατήρ, να μην αφήσει στον δρόμο και την αγαπημένη του θυγατέρα Σουμεγιέ.
Κι εκεί που σκεφτόταν αν έπρεπε να την παντρέψει, ως καλή μουσουλμάνα, και να την υποχρεώσει να κάνει τρία τουλάχιστον τουρκόπουλα, για να μη χαθεί η πολύτιμη ράτσα, όπως προτρέπει τις λοιπές Τουρκάλες, κοινές θνητές να πράξουν, διαπίστωσε πως σύντομα θα γίνουν στη χώρα βουλευτικές εκλογές. Ποια καλύτερη ευκαιρία θα μπορούσε, σαν πατέρας και αυτός να βρει; Καμία. Έχοντας λοιπόν στο μυαλό μάλλον το ζήτημα της προίκας, η βόμβα ερρίφθη…
Η Σουμεγιέ Ερντογάν, θυγατέρα παινεμένη και διορισμένη σύμβουλος του μπαμπά Ρετζέπ, ετοιμάζεται να κατέλθει και στις βουλευτικές εκλογές ως υποψήφια του κόμματος του πατρός, του ισλαμιστικού ΑΚΡ. Όχι όμως γιατί το θέλει αυτή ή ο πατέρας της! Όχι βέβαια. Απλά, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΑΚΡ, Σουλεϊμάν Σογλού, εντελώς αυθορμήτως το σκέφτηκε και εντελώς τυχαία το πρότεινε. Πως θα μπορούσε να αρνηθεί να υπηρετήσει η νεαρά τον τουρκικό λαό; Με ποιο δικαίωμα; Οπότε υπέκυψε.
Πιο μεγάλο ενδιαφέρον έχει όμως το σκεπτικό του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος, βάσει του οποίου κάλεσε τη Σουμαγιέ. Είχε την ευγενή καλοσύνη να το μοιραστεί με τον κόσμο κι έτσι το μάθαμε κι εμείς… Διαβάστε να δείτε λογική (βλ. γλώσσα) ο τυπάκος:

«Το πολιτικό αισθητήριο σχέση με την κληρονομικότητα. Μπορεί να μεταδοθεί από τους πατέρες στους απογόνους τους. Ο πρόεδρός μας είναι στην ενεργό πολιτική και είναι επικεφαλής της κυβέρνησης. Δεν θα ήταν λοιπόν ωραίο αν η Σουμαγιέ Ερντογάν ήταν υποψήφια;», είπε ο Σογλού σε τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο, στρώνοντας το χαλί στην κόρη του «ηγέτη»!
Η προοπτική εμπλοκής της θυγατέρας Ερντογάν στην πολιτική, δεν είχε έως τώρα απασχολήσει την Τουρκία. Τώρα όμως, λίγους μήνες πριν τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο σουλτάνος αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κανονιστεί και το θέμα της διαδοχής του νεοθωμανικού σουλτανικού οίκου. Άλλωστε ο Ερντογάν κάνει στην Τουρκία ό,τι θέλει και όποιος μιλά συλλαμβάνεται.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ήδη στην Τουρκία το γεγονός συζητείται θετικά και ως αντίστοιχα παραδείγματα παρουσιάζονται αυτό των Κλίντον στις ΗΠΑ, των Λε Πεν στη Γαλλία και φυσικά των Παπανδρέου στην Ελλάδα. Τι τους λες τώρα… Δεν έμεναν στο ότι η κοπέλα τουλάχιστον φαίνεται αρκετά ξύπνια, οπότε κορόιδο θα ήταν να μη δοκίμαζε την τύχη της στην πολιτική; Πόσο κρετίνους τους θεωρεί τους υποτελείς του ο Ερντογάν και στήνει τόσο αστείες παραστάσεις που τον εκθέτουν; Τουλάχιστον στο εξωτερικό;
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top