GuidePedia

0

Σφάξαμε 1,5 εκατ. δικούς σας. Ελάτε να το γιορτάσουμε μαζί! Αυτό λένε ουσιαστικά οι Τούρκοι στους Αρμένιους, καλώντας τον Αρμένιο πρόεδρο Σερζ Σαρκγασιάν να συμμετάσχει στους εορτασμούς για τα 100 χρόνια από την τουρκική νίκη στην Καλλίπολη, κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η πρόσκληση δε έγινε από τον ίδιο τον πρόεδρο Ερντογάν, στο πλαίσιο της «επίθεσης φιλίας» των Τούρκων προς τους Αρμένιους, οι οποίοι επίσης γιορτάζουν φέτος τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την σφαγή των πατέρων τους από τους προγόνους του Ερντογάν!
Οι Τούρκοι γιορτάζουν τη νίκη τους έναντι των συμμάχων της ΑΝΤΑΝΤ κατά τις αποβάσεις της Καλλίπολης, το 1915, υπερτονίζοντας τη σημασία της μόνης τους νίκης στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία βέβαια επετεύχθη, λόγω γερμανικού σχεδιασμού και κυρίως λόγω της ανοησίας των συμμάχων που σχεδίασαν την επιχείρηση, αγνοώντας τις συστάσεις ενός Έλληνα αξιωματικού, του Ιωάννη Μεταξά.

Οι Τούρκοι γιορτάζουν τη νίκη τους και καλούν 102 ηγέτες κρατών, μεταξύ των οποίων και τον Μπαράκ Ομπάμα, σε μια προφανή απόπειρα αποκατάστασης των σχέσεων με τις ΗΠΑ. Και από αυτή την άποψη καλά κάνουν. Η πρόσκληση όμως προς τον Αρμένιο πρόεδρο αποτελεί την υπέρτατη ειρωνεία. Και μπορούμε να υποθέσουμε πως οι Αρμένιοι δεν θα απολαύσουν τα νέα τερτίπια του άθλιου ισλαμοφασίστα Ερντογάν.
Πιθανόν και ο Ομπάμα θα καταλάβει ότι στο κεφάλι του ψυχικά διαταραγμένου Τούρκου πολιτικού, τέτοιες εκδηλώσεις στόχο έχουν να τονώσουν το τουρκικό «εγώ», ότι κάποτε νίκησαν και σήμερα όλοι τους προσκυνούν… το συλλογικό σύνδρομο που κατατρύχει αρκετούς στους διαδρόμους εξουσίας στην Τουρκία, ποτέ δεν υπήρξε μυστικό.

Το αμέσως επόμενο βήμα είναι να καλέσει ο Ερντογάν και τους Έλληνες να τιμήσουν με την παρουσία τους την επέτειο της σφαγής των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας. Ίσως να γιορτάσουμε μαζί και την καταστροφή της Σμύρνης, γιατί όχι. Εξάλλου είναι δεδομένο ότι κάποιοι από το ελληνικό πολιτικό προσωπικό δεν θα είχαν αντίρρηση για μια κίνηση «διαγραφής του μίσους και συναδέλφωσης των λαών».
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top