GuidePedia

0

Το ψυχολογικό πρόβλημα της τουρκικής πλευράς πρέπει να είναι πολύ μεγάλο, αφού έχουν φτάσει στο σημείο να επιστρατεύουν… υποβρύχια για να τρομάξουν ψαράδες που βρίσκονται για το μεροκάματο σε θαλάσσιες περιοχές όπου οι Τούρκοι αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία.
Είναι ένα φαινόμενο που αρχίζει και παγιώνεται, προκαλώντας ιλαρότητα από ένα σημείο και πέρα, καθώς το να αναδύεται… περήφανο το τουρκικό υποβρύχιο για να τρομάξει ψαράδες είναι αντικείμενο για τις θερινές θεατρικές επιθεωρήσεις. Οι Τούρκοι φροντίζουν να ενημερώνουν για το «κατόρθωμα» τα μέσα ενημέρωσης που αναπαράγουν το «ανδραγάθημα».
Σύμφωνα λοιπόν με τη «Χουριέτ», το υποβρύχιο αναδύθηκε αιφνιδιαστικά εμπρός από δύο ελληνικά ψαράδικα, καθώς «ετοιμάζονταν να εισέλθουν σε τουρκικά χωρικά ύδατα, στα ανοιχτά της περιοχής του δυτικού Μπόντρουμ». Κι εδώ έρχεται το… παρασύνθημα.
Οι Έλληνες πήγαν στην περιοχή «Καρντάκ», δηλαδή τις βραχονησίδες Ίμια, 4,5 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές, που έφεραν το 1996 τις δυο χώρες στο χείλος της πολεμικής σύγκρουσης. Επειδή εκεί οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως η περιοχή τους ανήκει, είχαν στείλει τον… «Τυφώνα» (Tayfun), το ομώνυμο υποβρύχιο, για να παραστήσει τον υπερασπιστή της περιοχής.
Την ίδια στιγμή, η ελληνική πολιτική τάξη δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τις τουρκικές ενέργειες, φαιδρότητες μεν, οι οποίες όμως εξυπηρετούν τον στόχο του να δημιουργούνται τετελεσμένα και να υποστηρίξουν αργότερα, ότι δια της παθητικότητας της ελληνικής πλευράς, τεκμαίρεται συναίνεση…
Βρίσκουν και τα κάνουν, η θρασύδειλη αυτή τακτική δεν είναι κάτι καινούργιο.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top