GuidePedia

0


ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: «ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Β.ΠΟΥΤΙΝ»

Tην οριστική διχοτόμηση της Ουκρανίας και την ουσιαστική νομιμοποίησης της Νέας Ρωσίας αποδέχτηκε πριν από λίγο η ΕΕ κοιτάζοντας για πρώτη φορά τα δικά της συμφέροντα και όχι αυτά της Ουάσιγκτον, καθώς αποδέχεται συμφωνία για την οριοθέτηση ζωνών ασφαλείας μεταξύ των Νεορώσων και των δυνάμεων του Κιέβου.
Πρόοδος σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης που είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας σχετικά με την κρίση στα ανατολικά ουκρανικά εδάφη, ενώ επετεύχθη συμφωνία για την οριοθέτηση ζωνών ασφαλείας μεταξύ των φιλορώσων ανταρτών και των δυνάμεων του Κιέβου, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ.
Οι υπουργοί των 4 χωρών σημείωσαν «αισθητή πρόοδο» κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, δήλωσε ο Σταϊνμάγερ. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι επετεύχθη συμφωνία βάσει της οποίας προσδιορίστηκε μια διαχωριστική γραμμή από όπου θα πρέπει να αποσυρθεί το βαρύ πυροβολικό.
Άμεση ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ οι οποίες βλέπουν να οδεύουν προς μια ακόμα γεωπολιτική ήττα από τον Β.Πούτιν και τους κόπους τους να προκαλέσουν σύγκρουση μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας ώστε η Ευρώπη να εξαρτάται πλήρως από την Αμερική να πηγαίνουν χαμένοι.
Η νέα ειρηνευτική πρόταση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για την Ουκρανία δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα σχέδιο στρατιωτικής κατοχής με στόχο την διατήρηση των εδαφών που έχουν καταλάβει οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα, έκρινε σήμερα η Σαμάνθα Πάουερ, η πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.
«Το σχέδιο επιδιώκει να νομιμοποιήσει την κατάκτηση εδαφών από τους αυτονομιστές και τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία τον Σεπτέμβριο» δήλωσε η Σαμάνθα Πάουερ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Ας αφαιρέσουμε το πέπλο από το ειρηνευτικό σχέδιο του Πούτιν και ας το αποκαλέσουμε αυτό που είναι: ένα σχέδιο ρωσικής κατοχής», είπε η Πάουερ κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνεδρίασης του 15μελους Συμβουλίου Ασφαλείας για την κρίση στην Ουκρανία.
Είναι εμφανές ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία-νίκη για τους ρωσικούς πληθυσμούς και θα κάνουν ότι μπορούν με τους υπό έλεγχο αξιωματούχους που διαθέτουν στο Κίεβο για να την ανατρέψουν. Θα χρησιμοποιηθούν δεκάδες πράκτορες προς δημιουργία προβοκατόρικων ενεργειών για μια νέα ανάφλεξη.
Δεν είναι τυχαίο ότι λίγο μετά την συμφωνία οβίδα έπεσε σε στάση τρόλεϊ στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, με αποτέσμα να σκοτωθούν 13 άτομα και να τραυματιστούν δέκα, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της δημαρχίας.
Η οβίδα εβλήθη από ναζιστικές δυνάμεις του Κιέβου που όπως και οι ΗΠΑ δεν θέλουν καμμια ειρήνευση στην περιοχή που θα αποκαταστήσει τους ρωσικούς πληθυσμούς.
«Δώδεκα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο τρόλεϊ σκοτώθηκαν και ένας ακόμη ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που περνούσε από κοντά. Επίσης υπάρχουν δέκα τραυματίες», διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της πόλης αυτής που είναι προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών.
Πληροφορίες από την Κριμαία κάνουν λόγο για επιχειρήσεις εκφοβισμού των Ρώσων πολιτών από Ουκρανούς πράκτορες (επιχείρση Stay behind) που πυροβολούν τα αυτοκίνητα επιφανών προσώπων της Σεβαστούπολης ρωσικής εθνικής καταγωγής όπως και η συντριπτική πλειοψηφία της Κριμαίας (η ρωσική πλειοψηφία αγγίζει το 90%).
Αυτό που διαβλέπεται είναι η διαφοροποίηση πλέον της ΕΕ από τις ΗΠΑ. Στην Ευρώπη άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι για κάποιο λόγο δεν κοιτούσαν τα δικά τους συμφέροντα και επλήγησαν απο τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, αντίθετα εξυπηρέτησαν μια χαρά την Ουάσιγκτον, και φυσικά χωρίς κανένα ουσιαστικό αντάλλαγμα. Αναμένεται να δούμε τις νέες παρασκηνιακές αμερικανικές κινήσεις προς ανατροπή της συμφωνίας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top