GuidePedia

0

Η συζήτηση ως προς μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι «τελείως περιττή» και ζημιώνει την Ελλάδα και την Ευρώπη, υπονομεύοντας και το κύρος του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, τονίζει ο διευθυντής του Αυστριακού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Καρλ ΄Αιγκινγκερ, σε σημερινές του δηλώσεις στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ).

«Η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα, διότι αποτελεί ένα προγεφύρωμα τόσο προς τη Βόρεια Αφρική, όσο επίσης προς τον Αραβικό Κόσμο και τη Μαύρη Θάλασσα», επισημαίνει, προειδοποιώντας ταυτόχρονα πως :«Χωρίς την Ελλάδα θα σταματήσει η ολοκλήρωση του βαλκανικού χώρου στο Ευρωπαϊκό Εγχείρημα».

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα έχει κάνει πολλές θυσίες, αλλά εργάστηκε μόνον λίγο σε μια δική της στρατηγική για τη νεολαία, για νέες θέσεις εργασίας και για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων.

Πολλά παλιά προνόμια από εφοπλιστές, στρατιωτικούς, εκκλησία, υπέρογκο κρατικό τομέα και «Old Boys Networks» διατηρήθηκαν, ενώ ελάχιστη θετική επίδραση είχαν τα ευρωπαϊκά προγράμματα για αλλαγή των δομών και για ανανέωση, αναφέρει ο Καρλ Άιγκινγκερ στη συνέντευξή του.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top