GuidePedia

0

Παπαδόπουλος Νότης
Η φρικιαστική δολοφονική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό "Charlie Hebdo"  στο Παρίσι μπορεί εύκολα να μεταβληθεί σε  μία καλοστημένη παγίδα για όλες τις δημοκρατίες της Ευρώπης - όπως ακριβώς συνέβη στις  ΗΠΑ μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους το 2001.

Το αμερικανικό κατεστημένο αντέδρασε με στρατιωτικές επιθέσεις υιοθετώντας την πολιτική  "του σοκ και του δέους" του Προέδρου Μπους  με  την επέκταση των βασανιστηρίων  σε όλα τα "Γκουντάναμο" του πλανήτη και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με πρόσχημα τον αφανισμό της "Αλ Κάϊντα".
                    
Στο ίδιο πνεύμα, η Ευρώπη μπορεί να αντιδράσει με την ενίσχυση  των αντι-ισλαμικών φωνών και των ρατσιστικών   ακροδεξιών οργανώσεων . Με την εγκατάλειψη των δημοκρατικών αξιών της ανεκτικότητας και του σεβασμού της διαφορετικότητας ,  που θα δώσουν   τροφή στα πιο άγρια ένστικτά μας και θα προκαλέσουν πρωτοφανείς εντάσεις με τον ισλαμικό κόσμο. 
                   
 Η Μαρι Λε Πέν που προηγείται στις δημοσκοπήσεις στην Γαλλία  τρίβει τα χέρια της με την βάρβαρη επίθεση στο Παρίσι . Όπως και οι επικεφαλής  της γερμανικής "Πεγκίντα" , της δεξιάς οργάνωσης κατά του εξισλαμισμού της Γερμανίας που πραγματοποιεί κάθε Δευτέρα μαζικές διαδηλώσεις στη Δρέσδη ζητώντας από την Ευρώπη να κλείσει ερμητικά τα σύνορά της στους πρόσφυγες.
                 
Ήδη το ευρωφοβικό δεξιό κόμμα της Γερμανίας (ΑfD) συγκεντρώνει το 7 % της εθνικής ψήφου και είναι βέβαιο ότι θα εκλέξει αντιπροσώπους στις επόμενες βουλευτικές εκλογές σε βάρος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ.
                    
Και δεν είναι μόνο ο ...γαλλογερμανικός άξονας. Στην Αυστρία ,τη Δανία και την Βρετανία  2 στους 10 πολίτες είναι αντιευρωπαϊστές ή φασίστες ενώ στην Ουγγαρία, την Ολλανδία , την Φινλανδία  και την Σουηδία οι φασίστες παίρνουν ποσοστά που κυμαίνονται από 10-15%-με την Ελλάδα να ακολουθεί από κοντά.
                    
Η Ευρώπη χρειάζεται συνολικά μια διαφορετική πολιτική. Τόσο απέναντι στην μετανάστευση όσο και απέναντι στην ανεργία και την διεύρυνση του κοινωνικού αποκλεισμού που νιώθουν  ολοένα και μεγαλύτερα στρώματα της ευρωπαϊκής κοινωνίας-  αποκορύφωμα  τα γκέτο ισλαμιστών και μεταναστών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
                    
Από ένα τέτοιο γαλλικό γκέτο εξόρμησαν οι τρεις ισλαμιστές δολοφόνοι για να πνίξουν στο αίμα την ελευθερία της έκφρασης.  Μόνο στη Γαλλία εκατοντάδες ισλαμιστές -Γάλλοι πολίτες - αντάρτες της Τζιχάντ ,ταξίδεψαν τους τελευταίους μήνες στη Συρία για να πολεμήσουν στις τάξεις του ISIS και να επιστρέψουν στην Ευρώπη με στρατιωτική εκπαίδευση ,εθισμένοι στις αγριότητες και με μίσος  κατά της Δύσης και των διεθνών επεμβάσεών της.
                    
Η ενίσχυση της εσωτερικής ασφάλειας των ευρωπαϊκών χωρών δεν μπορεί  να λύσει το πρόβλημα. Απαιτούνται γενναίες  και τολμηρές τομές για την ενίσχυση της ανάπτυξης στην Ευρώπη που θα  βελτιώσουν την οικονομική κατάσταση των μη προνομιούχων και θα δώσουν ευκαιρίες ενσωμάτωσης και προκοπής των μεταναστών .
                     
Ας αποτελέσει η δολοφονία των Γάλλων σκιτσογράφων και δημοσιογράφων αφορμή για την αφύπνιση της Ευρώπης και  την αλλαγή ιεράρχησης των προτεραιοτήτων των μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών. Γιατί κανείς δεν ξέρει μετά τη Γαλλία ποιος θάχει σειρά.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top